Activitatea pastoral-misionara a parohiilor, dezbatuta la conferintele preotesti

La sediul Protopopiatului Roznov a avut loc, ieri, conferinta de primavara a preotilor, prezidata de Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Intruniri preotesti au avut loc si in Protopopiatele Husi si Falciu.

Intrunirea preotilor din Protopopiatul Roznov a fost precedata de slujba Sfintei Liturghii savarsita de catre IPS Teofan in Biserica 'Sf. Nicolae' de langa sediul Protopopiatului. Parintele Alexandru Cristinel Munteanu de la parohia Zanesti I a sustinut referatul 'Preotul si enoriasii sai, aparatori si marturisitori ai dreptei credinte'.

Dupa expunerea temei, Parintele Mitropolit a venit cu unele completari care au fost urmate de interventii ale preotilor parohi.

Preotii din Protopopiatul Husi s-au reunit, ieri, in sedinta lunara. S-a discutat despre programul de ajutorare pe care parohiile il desfasoara la Azilul de Batrani din Husi. Astfel a fost nominalizata cate o parohie pe saptamana pentru a oferi hrana persoanelor varstnice. 'In fiecare saptamana avem un preot de la o parohie din Protopopiatul Husi care ofera asistenta religioasa, dar si ajutoare batranilor, cu sprijinul enoriasilor. In aceeasi curte functioneaza si spitalul persoanelor cu handicap nerecuperabil. Sunt aproape 200 de persoane. Tot aici a fost ridicata, dupa 1990, si o biserica', a spus pr. Marcel Miron, protoiereu al Protopopiatului Husi.

Ieri a avut loc conferinta administrativa a preotilor din Protopopiatul Falciu, care a fost prezidata de pr. Isidor Melinte, consilier administrativ al Episcopiei Husilor. Temele conferintei au fost 'Biblioteca parohiei', sustinuta de pr. Cristian Popa de la parohia Copaceana, si 'Arhiva parohiei, necesitate sau povara?', tema pregatita de pr. Ionut Polei de la parohia Ranceni. 'Au urmat discutii libere, facandu-se interventii din partea preotilor, cu exemple practice din viata parohiilor. Partea a doua a conferintei a fost dedicata activitatii administrative a preotilor din parohii, fiind prelucrate Ordinele Centrului Eparhial si noile hotarari adoptate de Sfantul Sinod din luna februarie-martie', a mentionat pr. Ioan Petru, protoiereu al Protopopiatului Falciu. (Constantin CIOFU )

Sursa:mmb.ro

.

20 Aprilie 2010

Vizualizari: 777

Voteaza:

Activitatea pastoral-misionara a parohiilor, dezbatuta la conferintele preotesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE