Arhiepiscopia Bucurestilor se implica in prevenirea HIV/Sida si violentei in familie

 

Arhiepiscopia Bucurestilor, in colaborare cu Organizatia Internationala Crestina de Caritate, deruleaza un program de prevenire a HIV/Sida si a violentei in familie. Campania se va desfasura la nivel national si isi propune sa reduca numarul cazurilor de imbolnaviri cu HIV si a agresiunilor in familie. Mai multe detalii despre acest proiect ne-au fost oferite de catre coordonatorul comunitar al programului, Lucian Caciamac: "Arhiepiscopia Bucurestilor deruleaza un program de consolidare a initiativelor comunitare de prevenire a HIV/Sida si a violentei in familie. Acest proiect este o colaborare intre Patriarhia Romana si Organizatia Internationala Crestina de Caritate, un proiect finantat de Agentia pentru Dezvoltare. Proiectul isi propune sa formeze abilitati pentru preoti, pentru profesori de religie care sa fie informati si sa raspunda, prin atitudinea lor, cerintelor enoriasilor sau a elevilor in ceea ce priveste informarea si prevenirea privind HIV/Sida si violenta in familie.

Acest proiect se deruleaza la nivel national si aria de acoperire vizeaza Arhiepiscopia Bucurestilor, a Tomisului, Episcopia Dunarii de Jos, Episcopia Sloboziei si Calarasilor, Arhiepiscopia Iasilor, Episcopia Romanului si a Husilor, Arhiepiscopia Sibiului, Arhiepiscopia Alba Iuliei, Arhiepiscopia Craiovei, a Severinului si Strehaiei, Arhiepiscopia Timisoarei, deci exista o arie de acoperire destul de mare, la nivelul intregii tari, iar proiectul isi propune sa implice la nivel national nu numar de 2500 de persoane".

Primul atelier de formare a preotilor si profesorilor de religie in ceea ce priveste prevenirea sau abordarea cazurilor de imbolnaviri cu HIV/Sida si a agresiunilor in familie a avut loc la Palatul Patriarhiei. Programul se va derula pana in luna iulie a anului viitor. "Aceasta campanie consta in organizarea unor ateliere de formare pentru preoti si pentru profesorii de religie, in Arhiepiscopia Bucurestilor. Noi am derulat primul atelier de formare in Sala 22 a Palatului Patriarhiei Romane, iar formarea a constat in oferirea de informatii despre HIV/Sida, apoi am oferit informatii despre transmiterea si prevenirea infectiei cu HIV/Sida, nevoile persoanelor care traiesc cu HIV/Sida, strategii de suport pentru aceste persoane. Am discutat impreuna cu preotii despre drepturile persoanelor care traiesc cu HIV/Sida si am dezvoltat strategii comunitare care au in vedere rolul Bisericii, al preotului, al comunitatii in prevenirea transmiterii acestei boli. Urmeaza ca impreuna cu aceeasi preoti sa derulam inca un atelier de formare la mijlocul lunii ianuarie, anul viitor, si pe violenta in familie, pentru ca este un fenomen foarte frecvent in societatea romaneasca, precum si un atelier de formare pe dezvoltare comunitara.
Aceasta colaborare va dura pana in luna iulie, anul viitor", a adaugat Lucian Caciamac.

.

01 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2640

Voteaza:

Arhiepiscopia Bucurestilor se implica in prevenirea HIV/Sida si violentei in familie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE