Biserica parohiei Poiana din judetul Suceava, resfintita dupa trei secole

Inalt Preasfintitul Parinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a resfintit duminica, 9 august 2009, Biserica „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil“ din satul Poiana, comuna Zvoristea, judetul Suceava. La acest eveniment au participat zeci de copii imbracati in costume nationale, dar si sute de credinciosi care s-au rugat alaturi de ierarhul lor.

Dupa slujba de resfintire, IPS Pimen a savarsit slujba Sfintei Liturghii pe un podium special amenajat langa biserica. Din soborul de preoti si diaconi a facut parte si pr.

Vasile Irimia, protoiereu al Protopopiatului Suceava 1. La finalul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a vorbit credinciosilor prezenti la acest eveniment despre importanta Bisericii si a slujitorilor ei in viata comunitatii. La randul sau, pr. paroh Ionut Constantin Orhei a multumit Arhiepiscopului Sucevei si Radautilor pentru slujbele pe care le-a oficiat in parohia Poiana. In semn de recunostinta pentru stradania depusa la infrumusetarea lacasului inchinat Sfintilor Arhangheli, pr. paroh Ionut Constantin Orhei a primit rangul de iconom stravofor. Festivitatea s-a incheiat cu o agapa crestina specifica credinciosilor ortodocsi.

Sursa: mmb.ro

.

11 August 2009

Vizualizari: 249

Voteaza:

Biserica parohiei Poiana din judetul Suceava, resfintita dupa trei secole 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE