Botosanenii se inchina in aceste zile lemnului Sfintei Cruci

La Biserica Vovidenia din Botosani a fost adus marti, 23 iunie 2009, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, si a IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, un fragment din lemnul Sfintei Cruci de la Manastirea Rasca, din judetul Suceava. Fragmentul din lemnul Sfintei Cruci a fost intampinat de un sobor de preoti din Botosani, in frunte cu pr. Lucian Leonte, protoiereu al Protopopiatului Botosani, si de peste 200 de credinciosi care purtau ramuri de sanziene.

Programul liturgic dedicat acestui eveniment a inceput marti, 23 iunie, cand a fost primita Sfanta Cruce, cu slujba Vecerniei unita cu Litia si a Acatistului Sf. Ioan Botezatorul.

In ziua de hram, miercuri, 24 iunie, au fost oficiate Utrenia si Sfanta Liturghie, iar la ora 19:00 - Sfantul Maslu cu sapte preoti. Ieri-dimineata au avut loc Utrenia si Acatistul Sfintei Cruci, iar aseara au fost oficiate, de asemenea, slujba Vecerniei si Acatistul Sfintei Cruci. Astazi, incepand cu ora 8:00, vor avea loc slujbele Aghezmei si a Sfantului Maslu, iar seara se va oficia din nou slujba Sfantului Maslu. Maine, 27 iunie, se va savarsi Sfanta Liturghie, urmata de slujba pomenirii celor adormiti, iar la ora 19:00 credinciosii vor participa la slujba Vecerniei unita cu Litia. Duminica, 28 iunie, programul liturgic va incepe cu Utrenia, urmata de Sfanta Liturghie, iar la ora 19:30, un sobor de sapte preoti va oficia Taina Sfantului Maslu. Pana pe data de 5 iulie, cand fragmentul din Sfanta Cruce se va intoarce la Manastirea Rasca, in fiecare dimineata si seara credinciosii botosaneni vor putea participa la Sfanta Liturghie si la Taina Sfantului Maslu.

Sursa: mmb.ro

.

26 Iunie 2009

Vizualizari: 477

Voteaza:

Botosanenii se inchina in aceste zile lemnului Sfintei Cruci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE