Consfatuirea Nationala a ASCOR si LTCOR a adunat la Iasi membri din 22 de filiale

In perioada 19-22 martie 2009, la Iasi a avut loc Consfatuirea Nationala a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR) si a Ligii Tinerilor Crestini Ortodocsi Romani (LTCOR). Vineri, 20 martie, in Sala "Dr. Iustin Moisescu" din cadrul Centrului Eparhial Iasi, a avut loc prima sedinta de lucru unde s-au prezentat cele 22 de filiale ASCOR si LTCOR. In aceeasi zi au urmat discutii pe grupe cu reprezentantii tuturor filialelor. La ora 14:00 a avut loc a doua sedinta de lucru, iar la ora 16:00 tinerii ascoreni au participat la Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite, oficiata de Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la Biserica "Sf.

M. Mc. Gheorghe" - vechea Catedrala mitropolitana din Iasi.

Reprezentantii celor 22 de filiale ASCOR si LTCOR din tara au primit apoi un cuvant de folos, in Sala "Dr. Iustin Moisescu", de la IPS Teofan, care a vorbit despre atitudinea pe care ar trebui sa o adopte tinerii atunci cand apar probleme social-politice. S-a propus ca celebrarea celor 20 de ani de la infiintarea ASCOR sa se realizeze si intr-un cadru festiv local, iar la nivel national, organizarea unei tabere la Putna sau la Valea Plopului. Filiala Sibiu a fost delegata in scopul realizarii unui simpozion anul acesta, pe tema generala "Sfintii Parinti Capadocieni - modele pentru tineri", la Manastirea "Sambata de Sus", in cadrul caruia se vor prezenta referate scrise de membrii filialelor ASCOR si LTCOR participante. In vederea promovarii frumosului, se vor continua activitatile realizate pana acum (1 iunie: aprinderea de lumanari pentru copiii nenascuti; scenete; marsuri; seri de poveste, dupa posibilitatile fiecarei filiale).

Printre hotararile adoptate in unanimitate se numara: realizarea unui schimb de voluntari - ASCOR Iasi va gazdui membri de la alte filiale pe durata unei saptamani pentru a face voluntariat; ASCOR Brasov va face o propunere de legitimatie valabila pentru toate filialele din tara; s-a aprobat infiintarea LTCOR Slobozia. De asemenea, s-a fixat ziua de vineri seara pentru oficierea rugaciunii la nivel national. Un membru din fiecare filiala va citi o catisma din Psaltire si-i va pomeni pe toti membrii ASCOR, din toate filialele.
S-a stabilit ca, in primavara anului 2010, Consfatuirea Nationala sa aiba loc la Chisinau.

Sursa: mmb.ro

.

23 Martie 2009

Vizualizari: 526

Voteaza:

Consfatuirea Nationala a ASCOR si LTCOR a adunat la Iasi membri din 22 de filiale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE