Cursuri de vara organizate de Fundatia Ortodoxa ProVita din Sibiu


La Manastirea 'Adormirea Maicii Domnului' din localitatea Izvorul Muresului, judetul Harghita, se desfasoara in aceste zile cursurile universitatii de vara organizate de catre Fundatia Ortodoxa 'ProVita' din Sibiu. Tema acestei universitati de vara este 'Educatia pentru castitatea adolescentilor'. La aceste cursuri participa atat studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa 'Andrei Saguna' din Sibiu, cat si si studenti din cadrul altor facultati. Mai multe detalii despre aceasta universitate de vara ne-au fost oferite de catre lect. dr.

Sebastian Moldovan de la Facultatea de Teologie Ortodoxa 'Andrei Saguna' din Sibiu: 'Anul acesta avem tema 'Educatia pentru castitatea adolescentilor'. Au fost si niste prelegeri despre spatiul transilvan, despre ceea ce inseamna Transilvania in istoria poporului roman si a spiritualitatii romanesti, ce inseamna aceasta zona a arcului intracarpatic pentru a sti unde ne aflam, pentru a intelege si a recunoaste ceea ce ne-a daruit Dumnezeu, acest paradis etnic romanesc in care dorim sa ne integram ca persoane particulare, dar ca si comunitati, ca si familii largite, ca Biserica. Avem printre invitatii speciali de anul acesta de la Iasi, de la Centrul 'Infoadolescent', si care ne prezinta programul acestui centru dedicat adolescentilor de consiliere, de educatie cu privire la valorile fecioriei si castitatii'.

De asemenea, lect. dr. Sebastian Moldovan ne-a vorbit si despre finalitatea acestor cursuri ale universitatii de vara ce se vor incheia maine: 'Primul obiectiv este pregatirea propriilor nostri studenti la Facultatea de Teologie, pentru ca in mod obisnuit, in programul scolar nu exista o astfel de disciplina, iar la Teologie Morala nu este foarte mult timp pentru aceasta tema atat de importanta, arzatoare, pentru viata lor, pentru destinul lor, si nu numai pentru a lor in particular, ci si pentru a credinciosilor lor, daca vor ajunge preoti duhovnici sau asistenti sociali, sau dascali, incat ei vor fi luati drept model si felul in care ei stiu sa-si valorifice viata, sau esueaza, conteaza foarte mult si pentru ceilalti care ii urmaresc cu foarte mare atentie.

A doua finalitate este organizarea unui grup de lucru cu care sa facem si noi un program cu Inspectoratul Scolar din Sibiu si sa desfasuram o activitate de educatie pentru castitate, pentru feciorie, in scolile si in liceele din orasul Sibiu'.

.

26 Iulie 2006

Vizualizari: 1953

Voteaza:

Cursuri de vara organizate de Fundatia Ortodoxa ProVita din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE