Elevii participa maine la faza judeteana a Olimpiadei de Religie

Ministerul Educatiei si Cercetarii organizeaza, maine, in toate judetele din tara, Olimpiada de Religie, faza judeteana. In Arhiepiscopia Iasilor, olimpiada va avea loc in judetele Iasi, Neamt si Botosani. Participantii la faza judeteana a Olimpiadei de Religie de la Iasi vor primi binecuvantare de la IPS Teofan, care va oficia Sfanta Liturghie la capela Seminarului "Sf. Vasile cel Mare" din Copou. Vor participa clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a, a X-a si a XII-a.

Faza judeteana este importanta pentru elevi, intrucat este premergatoare fazei nationale a Olimpiadei de Religie. "Pana acum, noi am avut la aceasta olimpiada clasele IV-VIII si participari sporadice la clasele XI-XII la faza judeteana.

Aceasta faza nationala cuprinde acum clasele VII-XII si continuam, la faza judeteana, in aprilie, cu clasele IV-VI, pentru ca si ei si-au exprimat dorinta de a participa, chiar se pregatesc intens pentru aceasta faza judeteana, atat copiii din mediul rural, cat si cei din mediul urban. Avem interesul sa promovam in faza nationala copiii cu pregatire buna. Este o posibilitate de a face o radiografie buna, sa vedem cum este perceputa Religia la anii finali, clasele a VII-a si a VIII-a si clasele a XI-a si a XII-a. De multe ori au fost sugestii sa renuntam la Religie la clasa a VIII-a, pentru ca elevii aveau teste nationale. De asemenea, au fost presiuni ca la clasele a XI-a si a XII-a sa fie inlocuita ora de Religie cu pregatirea pentru bacalaureat. Acum va fi o radiografie, sa vedem unde ne aflam cu felul de a ne pregati, metodele si mijloacele pe care le utilizam", a spus pr. prof. univ. dr. Vasile Nechita, inspector scolar de Religie al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. La faza judeteana a Olimpiadei de Religie de la Iasi vor participa peste 300 de elevi, atat din ciclul gimnazial, cat si din cel liceal.

Sursa: mmb.ro

.

20 Martie 2009

Vizualizari: 352

Voteaza:

Elevii participa maine la faza judeteana a Olimpiadei de Religie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE