IPS Parinte Mitropolit Daniel a participat la intronizarea PF Cristofor ca mitropolit al Bisericii Ortodoxe din tinuturile Cehiei si din Slovacia


IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a participat astazi la ceremonia de intronizare a PF Cristofor ca mitropolit primat al Bisericii Ortodoxe din tinuturile Cehiei si din Slovacia. Ceremonia a avut loc la Catedrala 'Sf. Chiril si Metodiu' din Praga. Prezent la eveniment, parintele Cristian Popescu din Brino ne-a oferit mai multe detalii despre evenimentul de astazi: 'A fost o mare bucurie astazi, atat pentru Cehia, cat si pentru Slovacia. Au fost prezente Bisericile autocefale, incepand cu Constantinopolul, Alexandria, Antiohia, toate fiind reprezentate, au fost de la Ministerul Culturii, de la Cancelaria presedintelui, precum si diplomati.

Catedrala a fost arhiplina, ea fiind foarte mare, oameni fiind si in afara ei. Au fost prezenti oameni de toate nationalitatile, insa a fost o atmosfera foarte frumoasa, oameni de toate culturile care au venit sa vada si s-au convins ca Biserica este deschisa tuturor'. Intronizarea PF Cristofor este urmarea faptului ca fostul primat al Bisericii Ortodoxe din Cehia si Slovacia, mitropolitul Nicolae Kotsvar, a trecut la cele vesnice in luna ianuarie. Biserica Ortodoxa a Cehoslovaciei a obtinut autocefalia din partea Patriarhiei de Moscova, in anul 1951. In anul 1992, autocefalia acestei biserici a fost recunoscuta si de Patriarhia de Constantinopol. Diviziunea Cehoslovaciei in doua state independente a condus la reorganizarea Bisericii. In prezent  Biserica Ortodoxa a Cehiei si Slovaciei este compusa din patru episcopii, cuprinzand un numar de 166 de parohii.

.

28 Mai 2006

Vizualizari: 1435

Voteaza:

IPS Parinte Mitropolit Daniel a participat la intronizarea PF Cristofor ca mitropolit al Bisericii Ortodoxe din tinuturile Cehiei si din Slovacia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE