IPS Teofan a oficiat slujba de inmormantare pentru academicianul Constantin Ciopraga


IPS Teofan a oficiat slujba de inmormantare pentru academicianul Constantin Ciopraga

Academicianul Constantin Ciopraga a fost condus ieri pe ultimul drum de familie, colegi, prieteni, politicieni, profesori si studenti de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi. Slujba inmormantarii a avut loc la Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" - Barboi si a fost oficiata de IPS Teofan, alaturi de cei doi protopopi ai Protopopiatelor Iasi I si Iasi II, Constantin Andrei si Vilie Dorosinca, de pr. Narcis Axinte, consilier pe Sectorul Asistenta sociala din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor, dar si de alti preoti si diaconi.

La finalul slujbei, IPS Teofan a citit mesajul de condoleante al PF Parinte Patriarh Daniel. De asemenea, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a mentionat faptul ca IPS Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, se roaga pentru odihna sufletului academicianului Constantin Ciopraga, dupa care a adresat cateva cuvinte indoliatei asistente: "IPS Bartolomeu a avut bucuria sa-l intalneasca pe academicianul Constantin Ciopraga de multe ori in Iasi, la Manastirea Varatic din Neamt, iar in aceste clipe este cu noi in rugaciune pentru odihna acestui suflet mare. Permiteti-mi, din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, sa exprim acelasi gand de pretuire pentru domnul academician. Am lecturat de dimineata o pagina scrisa de domnia sa. Prin intermediul acestei pagini am incercat sa inteleg cum, mic de statura fiind, dar mare la suflet, s-a impus celor pe care i-a cunoscut".

Academicianul Constantin Ciopraga a fost inmormantat in ziua in care a murit poetul Alecu Russo, ale carui ramasite pamantesti se afla in prezent in Biserica Barboi. Constantin Ciopraga a facut parte din colectivul de redactie al revistei "Cuvant si Suflet" a Asociatiei Fratia Ortodoxa Romana - filiala Iasi. Inainte de 1989, dar si dupa 1990, a facut parte din Adunarea Eparhiala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

.

05 Februarie 2009

Vizualizari: 319

Voteaza:

IPS Teofan a oficiat slujba de inmormantare pentru academicianul Constantin Ciopraga 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE