Ocrotitorul Moldovei a fost cinstit la Suceava

Crestinii ortodocsi au sarbatorit ieri Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul si aducerea moastelor Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Cu acest prilej, la manastirea inchinata Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, mii de credinciosi din toata Moldova au participat ieri la slujba Sfintei Liturghii oficiata de trei ierarhi din Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane: Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, inconjurati de un sobor de 33 de preoti si diaconi. Mii de credinciosi din Moldova, dar si din tara, s-au rugat si in cadrul slujbei Privegherii care a avut loc marti seara incepand cu ora 18:00, a Aghezmei, a Sfantului Maslu si a Acatistului Sf.

Ioan cel Nou de la Suceava si al Mantuitorului Iisus Hristos, care au avut loc ieri dimineata inainte de Sfanta Liturghie.

Dupa citirea Sfintei Evanghelii, IPS Teofan a rostit un cuvant de invatatura in care a vorbit despre modelul de sfintenie al Sf. Ioan cel Nou si despre semnificatia pericopei evanghelice. „Praznuim astazi pe de o parte nasterea unui om, iar pe de alta parte cinstim trupul plin de duh sfant al celui care prin moarte de martir a plecat de la noi in imparatia cerurilor, ramanand in acelasi timp cu trupul sau plin de Duhul Sfant printre noi. Nasterea Sf. Ioan Botezatorul si Aducerea Moastelor Sf. Ioan cel Nou de la Suceava se unesc sub puterea aceluiasi Sfant Duh. In textul Sfintei Evanghelii de astazi Ingerul Gavriil ii spune preotului Zaharia «si pruncul care se va naste plin va fi de Duhul Sfant inca din pantecele maicii sale». Moastele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava atrag an de an multime de popor pentru ca sunt purtatoare de Duh Sfant. Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost plin de Duh Sfant in timpul vietii si, prin trupul sau, si dupa moarte“, a spus Mitropolitul Teofan.

Sursa: mmb.ro

.

25 Iunie 2009

Vizualizari: 228

Voteaza:

Ocrotitorul Moldovei a fost cinstit la Suceava 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE