Organizatorii TOB nu-si dezmint calitatile nici in cel de-al treilea an la Iasi

La Centrul de Conferinte „Providenta“ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a avut loc ieri, 12 noiembrie 2009, deschiderea oficiala a Targului international de vesminte, icoane, carti si Obiecte Bisericesti (TOB).

Incepand cu ora 11:00 a avut loc o slujba de binecuvantare pentru cei prezenti. La targ, din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sunt prezente Librariile mitropolitane „Sf. Cuv. Parascheva“, Editura Doxologia, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf.

Vasile cel Mare“ din Iasi si Gradinita „Buna Vestire“.

In cuvantul de bun venit, Andrei Epure, PR manager al TOB, a multumit expozantilor si vizitatorilor pentru prezenta, invitandu-i in acelasi timp sa participe la slujba de binecuvantare cu prilejul deschiderii oficiale a Targului international de vesminte, icoane, carti si Obiecte Bisericesti care a fost savarsita de pr. Iulian Necula, consilier in Sectorul economic-financiar al Arhiepiscopiei Iasilor, si de pr. Ciprian Roata, directorul Librariilor mitropolitane „Sf. Cuv. Parascheva“. La finalul slujbei, parintele Iulian Necula a transmis binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, pentru ca activitatea din cadrul TOB sa se desfasoare spre folosul tuturor. „Parohiile din Mitropolia Moldovei si Bucovinei au ocazia prin acest targ sa sa fie dotate cu obiecte de cult frumoase si mai ales necesare. Credinciosii pot vedea aici ce inseamna cultura religioasa care se manifesta prin obiectele de cult si prin cartea religioasa“, a spus pr. Iulian Necula. A urmat cuvantul viceprimarului municipiului Iasi, Romeo Olteanu, care a remarcat faptul ca TOB este un semn al implicarii Bisericii in mediul social, felicitandu-i in acelasi timp pe organizatori, „care nu-si dezmint calitatile“.

TOB este organizat a treia oara la Iasi, in parteneriat cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei, si il are ca ocrotitor pe Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava. Librariile mitropolitane „Sf. Cuv. Parascheva“ ale Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au expus la acest targ podoabe bisericesti, vesminte, obiecte de cult, arta bisericeasca, icoane, policandre, clopote, carti etc. De asemenea, a mai fost amenajat un stand al Gradinitei „Buna Vestire“ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si unul pentru Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare“. Aflata pentru prima data in cadrul TOB, Manastirea Copou - Podgorii a expus spre vanzare vesminte preotesti. Preotii sau credinciosii interesati pot analiza ofertele firmelor de turnatorie si manufactura, ale atelierelor de icoane si materiale pentru pictura sau ale celor care produc vitralii si mozaicuri religioase. Sculptori de catapetesme si de mobilier bisericesc, producatori si importatori de obiecte bisericesti, precum si constructori de lacasuri sfinte pot fi gasiti in cadrul TOB. Targul este organizat de Media Scai, agentie de relatii publice, publicitate si management cultural, care impreuna cu firma Atou din Grecia formeaza un consortiu. Echipa Media Scai este formata din tineri specialisti in comunicare si are ca scop promovarea si sustinerea valorilor crestine. Media Scai, agentie de comunicare, relatii publice si management cultural, organizeaza targuri si expozitii de specialitate si evenimente si se preocupa si de relatii publice (PR) pentru mediul bisericesc, cum ar fi brosuri, CD-uri, fotografii, pliante, reclame, carti de vizita.

Sursa:mmb.ro

.

13 Noiembrie 2009

Vizualizari: 479

Voteaza:

Organizatorii TOB nu-si dezmint calitatile nici in cel de-al treilea an la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE