Pe 3 decembrie 2005, va avea loc proclamarea oficiala a canonizarii Sf. Cuvios Gheorghe, staretul Manastirilor Cernica si Caldarusani


Proclamarea canonizarii Sfantului Cuvios staret Gheorghe de la Cernica si Caldarusani va avea loc sambata, 3 decembrie 2005, la Manastirea Cernica din Bucuresti. Canonizarea Sfantului Cuvios staret Gheorghe a fost aprobata de catre membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in sedinta de lucru din luna octombrie a acestui an. PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a amintit astazi la Catedrala patriarhala din Bucuresti, la finalul cuvantului de invatatura, de evenimentul care va avea loc la Manastirea Cernica pe data de 3 decembrie: 'Cea mai mare bucurie pe care am avut-o anul acesta, cu totii, a fost randuiala lui Dumnezeu ca din Biserica noastra din nou sa rasara sfinti. Si, iata, sambata, pe 3 decembrie, cu totii sa mergem la Manastirea Cernica, unde va avea loc slujba de canonizare a Cuviosului Parintelui nostru Gheorghe, staretul Cernicai si al Caldarusanilor. Toata Tara Romaneasca imbraca vesmant luminat de sarbatoare'.
Sfantul Cuvios Gheorghe s-a format ca monah la Muntele Athos si este cel care a revigorat viata monahala de la Manastirile Cernica si Caldarusani.
.

27 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1378

Voteaza:

Pe 3 decembrie 2005, va avea loc proclamarea oficiala a canonizarii Sf. Cuvios Gheorghe, staretul Manastirilor Cernica si Caldarusani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE