PF Parinte Patriarh Teoctist s-a intalnit astazi cu un fost membru al Parlamentului European


PF Parinte Patriarh Teoctist l-a primit in aceasta dimineata, la Resedinta patriarhala, pe dr. Otto von Hab-sburg, fost membru al Parlamentului European, aflat intr-o vizita in Romania. Otto von Hab-sburg este fiul ultimului monarh al Imperiului Austro-Ungar. Intre anii 1997-1999, Otto von Hab-sburg a fost membru al Parlamentului European, iar din 1973 si pana anul trecut a fost presedintele international al Uniunii Pan-Europa, initiind o miscare de masa pentru o Europa libera, crestina, sociala si unita. Din decembrie 2004 este presedinte de onoare al Uniunii Pan-Europa.

In cadrul intrevederii dintre PF Parinte Patriarh Teoctist si dr. Otto von Hab-sburg s-a discutat despre problemele legate de extinderea Uniunii Europene. In acest sens, PF Parinte Patriarh Teoctist a subliniat ca realizarea unitatii europene trebuie sa tina seama si de radacinile crestine ale popoarelor: 'Ne-am referit la actualitatea evenimentelor si importanta lor, evenimente care se petrec sub ochii nostri si ne-am unit gandurile si chiar rugaciunile cu Alteta Sa, pentru a implini aceasta cerinta a adunarii popoarelor si a intrajutorarii si a ne regasi la un loc cu popoarele civilizate ale Europei si dorim, fara indoiala, ca fii ai Bisericii lui Hristos, ca aceasta Europa sa aiba si sa-si gaseasca radacinile crestine, pentru a pune temelii trainice'.

In ceea ce-l priveste pe dr. Otto von Hab-sburg, acesta si-a exprimat bucuria de a se intalni cu PF Parinte Patriarh Teoctist, afirmand ca va sprijini in permanenta integrarea Romaniei in Uniunea Europeana: 'Doresc sa va spun, inainte de toate, cat de fericit am fost astazi sa-l vizitez pe PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si, in special, sa aud in continuu, in fundal, cantarea religioasa. Cand cineva lucreaza pentru Uniunea Europeana si pentru unirea Europei este ceva deosebit sa traiasca asa ceva, caci aceasta argumenteaza ca avem nevoie de dumneavoastra cat mai repede in Uniunea Europeana si, de aceea, doresc Sa va spun ca plec de aici intarit ca sa lupt in continuare ca Romania sa intre in Uniunea Europeana. Nu putem sa lasam aceasta la o parte, pentru ca avem si forte care sunt impotriva noastra, dar aceasta este sarcina noastra ca sa luptam impotriva acestor forte, pentru ca Romania sa poata sa intre in Uniunea Europeana si Biserica Ortodoxa impreuna cu ea.
De aceea, doresc sa multumesc PF Voastre pentru momentele frumoase, putine, petrecute aici in acest frumos asezamant'.

.

28 Octombrie 2005

Vizualizari: 1469

Voteaza:

PF Parinte Patriarh Teoctist s-a intalnit astazi cu un fost membru al Parlamentului European 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE