PF Parinte Teoctist a multumit tuturor pelerinilor veniti la moastele Sf. Dimitrie cel Nou


PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a multumit astazi, la finalul Sfintei Liturghii oficiate la Catedrala patriarhala, tuturor credinciosilor care au venit sa se inchine in aceste zile la moastele Sf.  Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor. In acelasi timp, PF Parinte Patriarh Teoctist a subliniat importanta sarbatorii de astazi si a pelerinajului organizat la moastele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou: 'Dumneavoastra, credinciosii, ca si Inalt Prea Sfintitii si Prea Sfintitii Parinti, care ma inconjoara in aceasta zi, ne-ati adus aici cu totii raiul cel duhovnicesc, raiul lui Dumnezeu; suntem aici in numele credintei, in numele valorilor noastre nemuritoare. Va multumim mult si rugam pe Sfantul Cuvios Dimitrie sa va aiba in rugaciunile lui, pentru ca vrednicia inaintasilor nostri ne aduna aici, ca prin grija lor avem sfintele moaste aici, prin grija lor avem datina noastra atat de frumoasa si a sarbatorilor si a Ortodoxiei noastre romanesti'.


Dupa ce a multumit si tuturor ierarhilor participanti la Sfanta Liturghie de la Catedrala patriarhala si celor care s-au implicat in buna desfasurare a pelerinajului, PF Patriarh Teoctist a facut cateva precizari referitoare la campania de ajutorare a sinistratilor: 'Inca se continua colecta pentru ajutoare, chiar zilele acestea am trimis cateva miliarde care s-au adunat de la credinciosii nostri, de la cei care au participat la diferite manifestari televizate si contributia a fost in contul Patriarhiei, la locul cuvenit'.

La final, PF Patriarh Teoctist a adresat un indemn tuturor credinciosilor, la rugaciune si speranta in puterea Lui Dumnezeu: 'Totdeauna, cand aveti greutati si cand aveti necazuri in familie de netrecut pe care nu le putem rezolva, nu le putem tamadui decat prin rugaciune si cu un pas catre Sfantul Cuvios Dimitrie, un pas catre Biserica cea mai apropiata pe care o aveti, si veti vedea ca se usureaza si, la cele mai grele si incurcate situatii in viata, veti gasi solutii'.
.

27 Octombrie 2005

Vizualizari: 1546

Voteaza:

PF Parinte Teoctist a multumit tuturor pelerinilor veniti la moastele Sf. Dimitrie cel Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE