Presedintele Romaniei s-a intalnit cu PS Ioan, episcopul Harghitei si Covasnei


'Atata autonomie va fi la Odorheiu Secuiesc cata va fi in Arad, Brasov sau alte orase' a spus presedintele Romaniei, Traian Basescu, la iesirea din cladirea primariei din Odorheiu Secuiesc, informeaza Romanian Global News. Dupa convorbirile de la primarie, presedintele s-a deplasat la una dintre bisericile ortodoxe romanesti din Odorhei, unde a fost intampinat de catre PS Ioan, episcop al Harghitei si Covasnei. PS Sa l-a invitat pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, sa viziteze si cu alte ocazii judetele Harghita si Covasna, pentru ca in cele doua judete romanii se simt uitati in propria tara.  

 

Seri duhovnicesti la bisericile din municipiul Satu Mare

In bisericile ortodoxe din municipiul Satu Mare sunt organizate pe toata perioada Postului Sfintelor Pasti seri duhovniceti. In cadrul acestor actiuni, initiate de catre Protopopiatul Satu Mare, in fiecare joi, sunt dezbatute diferite teme menite sa-i ajute pe credinciosi sa constientizeze importanta Postului Mare si sa intampine asa cum se cuvine sarbatoarea Invierii Domnului.

Amanunte despre aceste conferinte ne-a oferit pr. Ioan Socolan, protopop de Satu Mare: 'In municipiul Satu Mare am demarat o actiune foarte importanta si interesanta, numita 'Serile duhovnicesti', si ne-am gandit ca in fiecare saptamana, in ziua de joi dupa amiaza, sa invitam cate o personalitate ca sa vorbeasca despre importanta postului si despre toate celelalte momente placute din perioada acestui post binecuvantat. Am avut fericita ocazie de a-l avea in mijlocul nostru, in prima saptamana din Postul Mare, pe PS Iustin Sigheteanul, episcopul vicar al Maramuresului si Satmarului. A fost o intalnire deosebita, care a avut loc la Biserica 'Sf. Imparati Constantin si Elena' din municipiul Satu Mare. Biserica a fost arhiplina, prin prezenta a 2000 de credinciosi. PS Sa a vorbit despre o primavara duhovniceasca, despre reintoarcerea noastra dupa cum natura se intoarce din iarna la primavara, la fel si sufletul omului sa se reintoarca de la pacat la Dumnezeu, sa renasca o data cu primavara aceasta duhovniceasca la care suntem chemati cu totii'.

Parintele protopop Ioan Socolan ne-a vorbit si despre seara duhovniceasca de astazi: 'Saptamana aceasta a doua pregatim vizita, si il vom avea ca invitat pe PS Justinian al Maramuresului si Satmarului, la Biserica 'Nasterea Maicii Domnului' din municipiul nostru. Speram ca prezenta credinciosilor sa fie la fel de numeroasa si in acest caz, unde, cunoscand verva deosebita a PS Sale, vom auzi cuvinte deosebite in ceea ce priveste invatatura Bisericii noastre'.

.

19 Martie 2006

Vizualizari: 1540

Voteaza:

Presedintele Romaniei s-a intalnit cu PS Ioan, episcopul Harghitei si Covasnei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE