Primatul Bisericii Ortodoxe din Creta a vizitat mai multe institutii din Arhiepiscopiei Iasilor

Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Mitropolit de Heracleion si primatul Bisericii Ortodoxe din Creta, alaturi de IPS Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a vizitat ieri sediile mai multor institutii din Arhiepiscopiei Iasilor.

Dupa ce in urma cu trei zile IPS Irineu a vizitat alaturi de alti ierarhi, Manastirea „Sf. Trei Ierarhi”, Manastirea Galata, Spitalul Providenta si ansamblul manastiresc de la Hadambu, ieri dimineata s-a aflat la sediul Institulului Social Caritativ „Diaconia” din Iasi. Aici a primit informatii cu privire la proiectele care se deruleaza in cadrul acestui institut. „IPS Irineu a fost incantat de activitatea sociala a Arhiepiscopiei Iasilor si a pus mai multe intrebari pentru a intelege mecanismul acesta social de recuperare a persoanelor cu deficiente, persoane dependente de alcool si droguri.

A fost incantat de activitatea gradinitei „Buna Vestire” din cadrul Fundatiei „Solidaritate si Speranta”, dar si de felul in care se ingrijesc batranii la domiciliu prin proiectele existente”, a declarat pr. Iulian Negru.

IPS Irineu si IPS Teofan au mers apoi la Biserica „Sfantul Voievod Stefan cel Mare” din cartierul iesean Podu Ros, ce apartine de Protopopiatul Iasi 2, pentru a vizita Centrul de zi pentru batrani, care functioneaza langa acest sfant lacas. Cei doi arhierei au fost intampinati de pr. Vilie Dorosinca, protopop al Protopopiatului Iasi 2, si de pr. Mihai Dorosinca, precum si de batranii de la centrul de zi pentru persoanele varstnice din parohie care este finantat de Ministerul Muncii. Centrul pentru batrani se afla langa biserica. Aici se desfasoara multiple activitati, intervenindu-se punctual in rezolvarea unor probleme. „In cadrul acestui centru de zi, prin proiect timp de opt luni si sustenabilitate inca trei ani de zile, organizam un program pe perioada zilelor saptamanii, in cadrul caruia angrenam 24 de batrani selectati in functie de posibilitatile materiale. In acelasi timp, batranii participa la activitati de petrecere a timpului liber, medicale, de asistenta psihologica, precum si culturale. Urmarim ca in fiecare zi sa oferim fiecarui batran in parte cate un pachet cu alimente, astfel incat sa intervenim atat din punct de vedere material, cat si din punct de vedere spiritual“, i-a explicat pr. Mihai Dorosinca Inalt Preasfintitului Irineu, care a ramas impresionat de activitatea desfasurata in cadrul centrului si de celelalte proiecte care au mai fost prezentate.

Vizita ierarhului din Creta a mai cuprins Gradina Botanica si Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sf. Vasile cel Mare” din Iasi, unde a fost intampinat de pr. prof. Dragos Bahrim, directorul seminarului, care a facut o scurta prezentare a scolii teologice. La randul sau, IPS Irineu a adresat celor prezenti un cuvant in care a vorbit despre dragostea si apartenenta fata de Biserica Ortodoxa. “Am venit aici pentru a comunica cu dumneavoastra, pentru a va vedea si pentru a va asculta, asa cum s-a intamplat marti seara la Concursul “Tineri Laudati pe Domnul”, a afirmat IPS Irineu, care si-a exprimat aceasta bucurie fata de profesorii si seminaristii prezenti.

Sursa: mmb.ro

.

16 Octombrie 2009

Vizualizari: 209

Voteaza:

Primatul Bisericii Ortodoxe din Creta a vizitat mai multe institutii din Arhiepiscopiei Iasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE