Semnificatiile organizarii pelerinajului de Florii, in Bucuresti


Semnificatiile organizarii pelerinajului de Florii, in Bucuresti


La initiativa si cu binecuvantarea PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Bucuresti va fi organizat pentru prima data in acest an un pelerinaj de Florii. Acest pelerinaj, care este o binecuvantare pentru cetate si o pregatire pentru sarbatoartea Invierii Domnului, va avea loc sambata, 19 aprilie 2008. Mai multe detalii despre semnificatiile organizarii acestui pelerinaj ne-a oferit pr. Dinu Pompiliu, protopop de Bucuresti III: "Pelerinajul pe care noi dorim sa-l facem in aceasta sarbatoare a Floriilor este fundamentat pe credinta noastra apostolica, dogmatic si canonic in acelasi timp. Prin participarea noastra la acest pelerinaj sfintim locurile pe care le vom calca.

Vom purta Sfanta Cruce, icoanele, prapuri sau steaguri si cantand cantarile noastre sfinte. Va fi pentru noi un prilej minunat de a ne regasi in biserica cu rosturi precise, marturisind credinta noastra ortodoxa, vie si lucratoare prin iubire".

De asemenea, parintele protopop Dinu Pompiliu ne-a mentionat si importanta participarii credinciosilor la acest pelerinaj: "Fac un apel de suflet catre toti credinciosii din cadrul Protoieriei III Capitala, catre bucuresteni, ca sa fie prezenti. Va fi momentul in care Dumnezeu ne va mangaia, pentru ca ceea ce facem noi facem purtati fiind de Duhul Sfant. Suntem chemati sa facem pelerinajul cu Dumnezeu pentru sufletul nostru. Sunt sigur ca apelul meu va gasi rasunet in sufletul fiecarui credincios. Este bine sa fim acolo".

Pelerinajul de Florii care se va desfasura sambata, 19 aprilie, in Bucuresti, se va derula pe traseul: Manastirea Radu Voda - Biserica "Sf. Spiridon Nou", paraclis patriarhal -  Biserica "Sf. Ecaterina", paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" - Catedrala patriarhala.

 

.

14 Aprilie 2008

Vizualizari: 764

Voteaza:

Semnificatiile organizarii pelerinajului de Florii, in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE