Seri duhovnicesti in municipiul Sf. Gheorghe


In Biserica ortodoxa 'Sf. Nicolae' din municipiul Sf. Gheorghe, sunt organizate in perioada Postului Sfintelor Pasti seri duhovnicesti. In cadrul acestor actiuni, care se desfasoara in fiecare joi, sunt dezbatute diferite teme menite sa-i ajute pe credinciosi sa constientizeze importanta Postului Mare si sa intampine asa cum se cuvine sarbatoarea Invierii Domnului. Amanunte despre aceste seri duhovnicesti ne-a oferit pr.

Cristian Groza, secretar al Protopopiatului Ortodox Sf. Gheorghe: 'Episcopia Ortodoxa Romana a Covasnei si Harghitei in colaborare cu Protopopiatul Ortodox Roman din Sf. Gheorghe si cu prijinul Centrului eclesiastic si de documentare ‘Mitropolit Nicolae Colan’ organizeaza in perioada Postului Mare serile filocalice, avandu-se in vedere setea duhovniceasca a omului contemporan, seri duhovnicesti care au loc in perioada martie-aprilie, exceptie facand prima si ultima saptamana din post, in fiecare zi de joi, incepand cu ora 17.00. La aceste conferinte participa parinti din Episcopia noastra, dar si invitati din tara, cum ar fi domnul Dan Ioan Vasile, care va veni in aprilie, la fel si domnul profesor Laurentiu Dumitru, si speram ca si parintele Teofil Paraian sa ne faca cinstea de a veni in orasul nostru. Serile duhovnicesti pe care noi le organizam sunt asteptate de catre comunitatea romaneasca din municipiul Sf. Gheorghe, intrucat, in cadrul acestor conferinte, exista posibilitatea ca omul sa-si desavarseasca cunostintele duhovnicesti si teologice'.

Parintele Cristian Groza ne-a spus si cum se desfasoara de obicei o astfel de seara duhovniceasca: 'Conferinta are doua parti: prima parte consta din expunerea temei alese, iar partea a doua consta din intrebari si raspunsuri, parte care este de cel mai mare interes, pentru ca intrebarile vizeaza nu doar tema propusa si prezentata de catre invitat, ci sunt intrebari care cuprind o gama larga de aspecte duhovnicesti. Cele mai dese intrebari sunt in legatura cu viata practica a omului, pentru ca teoria fara practica este moarta.
In principal, tinerii sunt cei care participa si care pun intrebari legate de viata lor, de modul cum Biseria poate interveni si le poate da un raspuns cautarilor lor, avandu-se in vedere etapa prin care trec si mediul in care traiesc'.

.

21 Martie 2006

Vizualizari: 1825

Voteaza:

Seri duhovnicesti in municipiul Sf. Gheorghe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE