Simpozion dedicat asistentei sociale la Facultatea Dumitru Staniloae din Iasi

Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae“ a Universitatii „Al. I. Cuza“ din Iasi, in parteneriat cu Fundatia „Solidaritate si Speranta“ din cadrul Biroului de Asistenta religioasa al Centrului Eparhial Iasi au organizat luni, 18 mai 2009, Simpozionul „Modalitati de interventie ale asistentului social teolog in rezolvarea problemelor lumii contemporane“.

Intrunirea, care a avut loc in Sala Coloanelor a facultatii, a inceput la ora 10:00 si a durat cinci ore, timp in care studentii au prezentat o serie de comunicari. In deschidere, conf.

dr. Carmen Gabriela Lazareanu de la Facultatea de Teologie „Dumitru Staniloae“ a vorbit despre „Asistenta sociala a bolnavilor“, apoi programul sesiunii de comunicari s-a desfasurat astfel:

„Efectele negative ale batranetii“, sustinuta de Aioanei Ramona Petrina si Stoica Geanina Georgiana, „Varsta a treia intre moarte sociala si adaptare/neadaptare“ - Ancuta Andreea Morcov si Veronica Tirdea, „Copilaria - o taina ce trebuie descoperita“ - Gabriela Andrei si Stirban Elena, „Violenta domestica“ - Ursescu Diana si Gafita Andreea, „Copiii strazii“ - Bolea Angela si Manta Iuliana, „Violenta juvenila“ - Cristiean Irina, „Cersetoria“ - Florentina Rusu si Alina Marie, „Plasamentul familial, o alternativa la institutionalizare“ - Handaric Vasilica si Voda Casiana, „Copiii cu autism si lumea lor“ - Bozariu Adelina si Iliuta Daniela, „Avortul“ - Chelsoiu Roxana si Ciubotariu Anda, „Alcoolismul“ - Turcanu Roxana, „Filantropia“ (Manastirea Petru Voda) - Cristina Ghidoarca si Diana Leonte si „Locul si rolul filantropiei in rezolvarea problemelor sociale“, de Malaescu Maria. Intre aceste expuneri au fost prezentate tehnici de terapie ludica cu titlurile: „Povestea“, „Arta dramatica“, „Teatru de papusi“ si „Sculptura familiei“.

Sursa: mmb.ro

.

20 Mai 2009

Vizualizari: 300

Voteaza:

Simpozion dedicat asistentei sociale la Facultatea Dumitru Staniloae din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE