Trei ierarhi au sfintit o biserica din Campulung Moldovenesc

Biserica “Izvorul Tamaduirii”, filie a parohiei “Nasterea Maicii Domnului” din Campulung Moldovenesc, a fost sfintita duminica, 24 mai 2009 de trei ierarhi din Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane: IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, si PS Ioachim Bacauanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului.

Cei trei ierarhi au oficiat mai intai slujba de sfintire a Bisericii “Izvorul Tamaduirii”, apoi Sfanta Liturghie pe un podium special amenajat in curtea sfantului lacas de cult, in prezenta a peste 6.000 de credinciosi. Alaturi de ierarhi a slujit un sobor de de 48 de preoti si diaconi.

Raspunsurile la strana au fost date de membrii Coralei “Armonia” ai Catedralei arhiepiscopale din Constanta. Printre personalitatile prezente la slujba de sfintire, care a incununat cei opt ani de jertfa ai pr. paroh Teodor Giosan, care a avut sprijinul financiar al ctitorului Alexandru Sandru Alboi, ii putem amintit pe Theodor Paleologu, Ministrul Culturii Cultelor si Patrimoniului National, Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Vasile Timis, secretar de stat in cadrul Ministerului Culturii Cultelor si Patrimoniului National, precum si oaspeti din Germania. Cuvantul de invatatura din cadrul Sfintei Liturghii a fost tinut de IPS Teodosie, care a vorbit despre semnificatia spirituala a orbirii omului, precum si despre Biserica, ca “izvor al tamaduirii”.

Ctitorul Alexandru Sandru Alboi a primit post-mortem o distinctie de vrednicie din partea IPS Pimen, distinctie care i-a fost acordata si pr. paroh Teodor Giosan.

Sursa: mmb.ro

.

26 Mai 2009

Vizualizari: 439

Voteaza:

Trei ierarhi au sfintit o biserica din Campulung Moldovenesc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE