Veteranii de razboi din Basarabia, in pelerinaj la manastirile din Moldova si Bucovina

O delegatie formata din veteranii Razboiului de Independenta din Basarabia participa in aceste zile la un pelerinaj la manastirile din Moldova si Bucovina. Delegatia formata din 50 de persoane se afla in Romania cu binecuvantarea si la initiativa Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Grupul de basarabeni a primit binecuvantare luni, 23 martie 2009, inainte de a pleca spre Iasi, de la IPS Petru, Arhiepiscopul Chisinaului, Mitropolitul Basarabiei si Exarh al Plaiurilor.

Tot luni, grupul de veterani a fost primit in jurul orei 14:00 de IPS Teofan, iar la ora 16:00 a participat la o receptie la Prefectura Judetului Iasi. Intrucat multi dintre veteranii de razboi au venituri modeste, toate costurile pelerinajului au fost suportate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB).

"Intalnirea cu IPS Teofan a fost una de suflet, deosebita. Pe parcursul acestei intalniri, combatantii nostri, care sunt comandanti, pedagogi, ofiteri sau medici, au comunicat cu IPS Teofan, cu preotii, au citit versuri, au facut evocari din perioada razboiului. S-a vorbit despre o posibila si necesara unire spirituala a neamului nostru romanesc", a spus Constantin Lazar, presedintele Asociatiei Cetatenilor Romani din Republica Moldova.

Marti, veteranii au fost investigati gratuit la Spitalul "Providenta" al MMB. Ieri, 25 martie a.c., veteranii de razboi au vizitat Manastirile Secu, Sihastria, Varatic, Agapia, din judetul Neamt, Casa memoriala "Ion Creanga" din Humulesti, urmand ca astazi sa se indrepte catre Manastirile Voronet, Moldovita, Sucevita si Putna din judetul Suceava.

La biserica parohiei Barnova din judetul Iasi a avut loc ieri o intrunire a membrilor fundatiilor care militeaza pentru unirea Basarabiei cu Romania. Participantii prezenti la Sfanta Liturghie, au evoca personalitatea politicianului Ion Inculet, ingropat in curtea Bisericii Barnova, cel care a fost presedintele Republicii Democrate Moldovenesti intre 21 noiembrie 1917 si 27 martie 1918. "Membrii Asociatiei Culturale "Pro Basarabia si Bucovina", dar si reprezentantii altor fundatii vor sustine discursuri oficiale legate de momentul istoric al Unirii Basarabiei cu Romania si despre personalitatea politicianului Ion Inculet", a spus pr. paroh Albert Adrian.

Sursa: mmb.ro

.

26 Martie 2009

Vizualizari: 497

Voteaza:

Veteranii de razboi din Basarabia, in pelerinaj la manastirile din Moldova si Bucovina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE