13 preoti din Arhiepiscopia Craiovei au fost hirotesiti duhovnici

Ieri, 19 martie, la Paraclisul Mitropolitan "Toti Sfintii” din incinta Centrului Eparhial al Mitropoliei Olteniei, a fost savarsita, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit dr. Irineu Popa, hirotesia intru duhovnicie a 13 preoti din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, care au fost hirotoniti preoti in ultimele patru luni. Slujba religioasa de hirotesie a fost savarsita de catre Preasfintitul Parinte Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Momentul hirotesiei a fost precedat de un examen, o verificare a pregatirii celor 13 preoti pentru a primi bincuvantarea de a administra Sfanta Taina a Pocaintei sau Marturisirii in calitate de duhovnic. Comisia de verificare a fost compusa din Preasfintitul Parinte Gurie Gorjeanul, in calitate de presedinte si membrii: parintele arhimandrit Gherontie Ciupe, mare ecleziarh al Catedralei Mitropolitane „Sfantul Dumitru” din Craiova si parintele dr.

Claudiu Porneala, inspector la Biroul de invatamant, activitati cu tineretul si de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei.

Sursa: m-ol.ro

.

20 Martie 2009

Vizualizari: 261

Voteaza:

13 preoti din Arhiepiscopia Craiovei au fost hirotesiti duhovnici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE