A fost constituita Adunarea Eparhiala a Episcopiei Slatinei

 

A fost constituita Adunarea Eparhiala a Episcopiei Slatinei

 
Sambata, 26 ianuarie, la Manastirea Clocociov din judetul Olt, s-a desfasurat sedinta de constituire a Adunarii Eparhiale a Episcopiei Slatinei. Amintim ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat prin hotararea nr.4710 din anul 2001, infiintarea Episcopiei Slatinei, cu sediul in municipiul Slatina si jurisdictie asupra judetului Olt, ca sufragana a Mitropoliei Olteniei.

Lucrarile sedintei au fost precedate de slujba Sfintei Liturghii oficiata de IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei si PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta membrilor Adunarii Eparhiale si a altor credinciosi prezenti in biserica manastirii.

Adunarea Eparhiala a Episcopiei Slatinei s-a constituit in temeiul art.

114, alin. 1, din Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane si a art. 94 din Regulamentul pentru functionarea si dizolvarea organelor deliberative si executive in parohiile, protoieriile si eparhiile din Patriarhia Romana.

In baza acestor acte normative, in cadrul Adunarii Eparhiale au fost infiintate 5 comisii: administrativ-bisericeasca; culturala si educationala; economica, bugetara si patrimoniala; social-filantropica si organizatorica; juridica si de validare. De asemenea a fost ales Consiliul Eparhial, format din trei clerici si sase mireni, Consistoriul Eparhial, format din trei membrii titulari si doi supleanti si au fost desemnati trei reprezentanti, un cleric si doi mireni, in Adunarea Nationala Bisericeasca.

Adunarea Eparhiala a Episcopiei Slatinei urmeaza sa fie confirmata prin Decizie Patriarhala, in etapa urmatoare urmand a se proceda la alegerea ierarhului care va pastori aceasta eparhie in calitate de episcop, in conformitate cu noul Statut al Bisericii Ortodoxe Romane intrat de curand in vigoare.

 

.

27 Ianuarie 2008

Vizualizari: 570

Voteaza:

A fost constituita Adunarea Eparhiala a Episcopiei Slatinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE