A X-a editie a Festivalului national de film religios - Lumina din Lumina


A X-a editie a Festivalului national de film religios "Lumina din Lumina"

Astazi, 9 mai, la Curtea de Arges se desfasoara cea de-a XV-a editie a Festivalului national de film religios "Lumina din Lumina". Festivalul este organizat anual de catre Consiliul Judetean Arges, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges Primaria municipiului Curtea de Arges si Episcopia Argesului si Muscelului. La editia din acest an au fost selectate un numar de 10 filme cu tematica religioasa reprezentand studiouri de productie si producatori independenti din orase precum Bucuresti, Iasi, Craiova, Galati, Pitesti etc.

Mitropolia Olteniei participa la acest festival cu filmul "Pelerini in vechiul Bizant" realizat de o echipa condusa Ovidiu Dumitrana. Amintim ca la ultimele trei editii, Trofeul festivalului a revenit acestei echipe din cadrul Mitropoliei Olteniei, anul trecut filmul castigator fiind intitulat "Tismana, poarta a sufletului catre cer", un film realizat cu prilejul implinirii a 600 de ani de la nasterea in ceruri a Sfantului Nicodim, ctitorul Manastirii Tismana.In programul de maine, 10 mai, intre orele 10.00 - 14.00, este prevazuta vizitarea muzeelor si monumentelor istorice si de cult din municipiul Curtea de Arges.

Mai trebuie mentionat ca gazda evenimentului este Muzeul Municipal din Curtea de Arges, acolo unde se va incheia astazi si un alt eveniment religioas, este vorba despre expozitia nationala de icoane organizata sub genericul "Rugamu-ne Tie", expozitie ajunsa deja la cea de-a X-a editie. A fost deja depasita etapa de jurizare, urmand ca astazi, de la ora 10.00 sa aiba loc festivitatea de premiere a celor mai valoroase icoane. Vor fi acordate un numar de 20 de premii, premiul cel mare fiind castigat de Emil Burlacu din Suceava.

.

08 Mai 2008

Vizualizari: 524

Voteaza:

A X-a editie a Festivalului national de film religios - Lumina din Lumina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE