Adunarea Tinerilor Ortodocsi din Oltenia va avea loc anul acesta la Manastirea Polovragi


Manastirea Polovragi din judetul Gorj va gazdui sambata 20 octombrie a.c., cea de-a cincea editie a "Adunarii Tinerilor Crestini Ortodocsi din Oltenia". La intrunirea de anul acesta sunt asteptati sa participe circa 300 de tineri din judetele Dolj, Gorj si Mehedinti, care activeaza in cadrul grupurilor crestine infiintate pe langa parohiile din aceste judete.

Programul manifestarii cuprinde participarea la Sfanta Liturghie si la o serie de dezbateri si discutii pe grupuri si in plen pe tema "Iubirea.

nu cade niciodata". Dezbaterile vor fi moderate de catre Maica Siluana Vlad, stareta Manastirii Jitianu si regizorul Dan Puric, de la Teatrul National din Bucuresti.

Organizata sub patronajul al Mitropoliei Olteniei, intrunirea tinerilor crestini ortodocsi va fi onorata de prezenta IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, a PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei si a PS. Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei. De asemenea, din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, vor fi prezenti, ministru secretar de stat Gigel Sorinel Stirbu si consilierul Stelian Gombos.

Evenimentul de la Manastirea Polovragi reprezinta continuarea proiectului de pastoratie a tinerilor din Oltenia, initiat in anul 2003, atunci cand, la Manastirea Jitianu de langa Craiova, peste 400 de tineri s-au intrunit sub genericul "Tanarul in Biserica astazi - libertate si iubire". De atunci, aceasta intrunire s-a realizat anual, primele doua editii desfasurandu-se la Manastirea Jitianu, a treia la Manastirea Camaraseasca din judetul Gorj, iar cea de anul trecut la Manastirea Topolnita din judetul Mehedinti.


In cadrul acestor intruniri, tinerilor li se ofera posibilitatea sa-si marturiseasca problemele si sa-si exprime propriile opinii cu privire la relatia lor cu Dumnezeu si cu Biserica.

 

.

17 Octombrie 2007

Vizualizari: 831

Voteaza:

Adunarea Tinerilor Ortodocsi din Oltenia va avea loc anul acesta la Manastirea Polovragi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE