Astazi este pomenita mutarea moastelor Cuviosului Maxim Marturisitorul


Astazi este pomenita mutarea moastelor Cuviosului Maxim Marturisitorul


Cuviosul Maxim Marturisitorul a trait in timpul imparatului Constantiu al II-lea (sec. IV). Lasandu-si toata averea sa fratelui sau, s-a facut monah. Vazand ca Biserica este tulburata de erezia monotelista (care marturisea o singura vointa in Domnul nostru Iisus Hristos), s-a dus la Roma, unde l-a convins pe Sfantul Martin, papa al Romei, sa convoace un sinod local care sa-i condamne pe eretici.

Imparatul a dat castig de cauza ereticilor si l-a exilat pe Maxim in Tracia, poruncind sa i se taie mana dreapta si limba.

De acolo, in anul 662, impreuna cu doi ucenici, a fost exilat in partile Laziei, insa si acolo cu Duhul lui Dumnezeu, marturisea si scria; fiindca, se spune ca dupa taierea limbii i s-a facut cu minune dumnezeiasca limba la loc si a vorbit curat cat a mai trait .

Dupa ce ereticii au fost infranti si pacea a domnit iarasi in Biserica, moastele sfantului au fost aduse, cu mare cinste de la manastirea unde a fost inmormantat, la Constantinopol. Pomenirea Cuviosului Maxim se face, in fiecare an, a 21 ianuarie.

.

12 August 2008

Vizualizari: 330

Voteaza:

Astazi este pomenita mutarea moastelor Cuviosului Maxim Marturisitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE