Astazi incep manifestarile prilejuite de proclamarea canonizarii Mitropolitului Varlaam

 

In perioada 28-30 august 2007, au loc o serie de evenimente care marcheaza proclamarea solemna a canonizarii Mitropolitului Varlaam al Moldovei. Astfel, astazi, 28 august 2007, la Centrul Social-Cultural "Sfantul Paisie de la Neamt" se desfasoara colocviul "Sfantul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei - slujitor al credintei si culturii crestine".

Miercuri, 29 august, in ziua a doua a manifestarilor, incepand cu ora 9:30, la Manastirea Secu se va oficia slujba Sfintei Liturghii, dupa care, de la ora 12:00, va avea loc proclamarea solemna a canonizarii Sfantului Ierarh Varlaam.

Joi, 30 august, in ultima zi a manifestarilor, se va oficia prima Sfanta Liturghie arhiereasca de praznuire a Sfantului Ierarh Varlaam, zi de praznic stabilita de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in sedinta sa din 12 februarie 2007. Slujba va fi oficiata la Manastirea Secu de la ora 9.

30.

Amintim ca la manifestariile prilejuite de proclamarea canonizarii Mitropolitului Varlaam al Moldovei, participa, la invitatia IPS Danieel Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Loctiitor de Patriarh, impreuna cu alti ierarhi membrii ai Sfantului Sinod al B.O.R. si IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei.

 

 

 

.

27 August 2007

Vizualizari: 1157

Voteaza:

Astazi incep manifestarile prilejuite de proclamarea canonizarii Mitropolitului Varlaam 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE