Au fost desemnati candidatii pentru Episcopia Slatinei


Au fost desemnati candidatii pentru Episcopia Slatinei   

 
PS Sebastian Ilfoveanul, Episcop Vicar Patriarhal si PS Corneliu Barladeanu, Arhiereu Vicar al Episcopiei Husilor, sunt cei doi candidati desemnati astazi, 2 martie 2008, pentru ocuparea scaunului vacant de Episcop al Episcopiei Slatinei. Ei au fost nominalizati prin vot secret, de catre Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei.

La resedinta mitropolitana din Craiova, Sinodul Mitropolitan s-a intrunit intr-o sedinta speciala de consultare cu membrii Adunarii Eparhiale a Eparhiei Slatinei. In urma consultarilor, nu au fost propusi alti candidati de catre membrii Adunarii Eparhiale, cei doi ierarhi mentionati ramanand singurii desemnati pentru aceasta importanta slujire.

Lista cu cei doi candidati va fi inaintata Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, care, in sedinta sa de lucru din data de 5 martie a.

c., poate, conform Statului privind organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, sa completeze lista de candidati cu inca 1-2 persoane, urmand ca in sedinta din data de 6 martie, sa procedeze la alegerea ierarhului care va pastori in calitate de Episcop, dreptcredinciosii din Eparhia Slatinei.

 

.

02 Martie 2008

Vizualizari: 740

Voteaza:

Au fost desemnati candidatii pentru Episcopia Slatinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE