Biserica ortodoxa il praznuieste astazi pe Sf. Apostol si Evanghelist Ioan


Din Sfintele Evanghelii stim ca Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan era fiul lui Zevedeu si fratele Sfantului Apostol Iacob, ce se indeletnicea cu pescuitul in marea Tiberiadei, si locuia in Betsaiada Galileii - orasul Sfintilor Apostoli Petru si Andrei.

Inainte de a deveni ucenic a lui Iisus, Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan a fost ucenicul Sfantului Ioan Botezatorul. Alaturi de alti apostoli este martorul invierii fiicei lui Iair, Schimbarii la Fata a Domnului si la rugaciunea Domnului in gradina Ghetsimani.


Il insoteste pe Iisus in curtea arhiereului Caiafa - unde Petru s-a lepadat de Domnul - si alaturi de sfintele femei pana la locul rastignirii. Tot el este cel dintai dintre sfintii apostoli care ajunge, in dimineata Invierii, la mormantul aflat gol si primul care iL recunoaste pe Mantuitorul, cand s-a aratat dupa Inviere pe tarmul Ghenizaretului unde a avut loc pescuirea minunata.Propovaduieste Evanghelia lui Hristos in Samaria, apoi din cauza prigoanei din timpul lui Domitian este exilat in insula Patmos. Dupa prigoana se retrage la Efes, intemeiind multe din bisericile Asiei Mici.

Se savarseste din viata in anul 104 la Efes.

 

.

07 Mai 2007

Vizualizari: 1949

Voteaza:

Biserica ortodoxa il praznuieste astazi pe Sf. Apostol si Evanghelist Ioan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE