Bisericile de lemn din judetul Gorj - tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca


Bisericile de lemn din judetul Gorj - tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca

Astazi, 2 octombrie, de la ora 14.00, in sala de expozitii a Muzeului Judetean "Alexandru Stefulescu" din Targu Jiu va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie "Bisericile de lemn din judetul Gorj - tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca".

Expozitia face parte din proiectul cu acelasi titlu finantat de catre Administratia Fondului Cultural National si implementat de Arhiepiscopia Craiovei, prin Fundatia "Cuvantul care zideste" si are ca scop prezentarea valorilor patrimoniale reprezentate de bisericile de lemn din judetul Gorj, adevarate repere de credinta crestin ortodoxa, de arhitectura si istorie romaneasca. Prin acest demers, organizatorii doresc sa traga un semnal de alarma in legatura cu starea de conservare precara in care se gasesc atat lacasurile de cult monument istoric, cat si patrimoniul lor mobil.

Expozitia de fotografie de la Muzeul Judetean Gorj incheie manifestarile desfasurate prin proiectul "Bisericile de lemn din judetul Gorj - tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca", manifestari care s-au concretizat, alaturi de aceasta expozitie, in simpozionul care a reunit la Manastirea Tismana specialisi si reprezentanti ai institutiilor care pot concura la salvarea acestor valori inestimabile si de asemenea, in editarea albumului "Crampeie de cer - biserici de lemn din judetul Gorj".



Organizatorii expozitiei sunt: Fundatia "Cuvantul care zideste", Directia judeteana pentru cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Gorj, Muzeul Judetean "Alexandru Stefulescu" si Radio Logos.

.

02 Octombrie 2008

Vizualizari: 1023

Voteaza:

Bisericile de lemn din judetul Gorj - tezaur de arhitectura si iconografie romaneasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE