Episcopii britanici impotriva legalizarii eutanasiei si a sinuciderii


Conferinta Episcopilor din Anglia si Tara Galilor a trimis o jumatate de milion de pliante in toate parohiile, indemnnd credinciosii sa se opuna initiativelor actuale de legalizare a eutanasiei si a sinuciderii asistate. Aceasta miscare vine in sprijinul Aliantei "Care Not Killing" (Grija, nu ucidere), lansata in ianuarie a.c. Alianta reuneste grupuri de medici, miscari ce apara drepturile persoanelor cu handicap, comunitati religioase si asociatii ce se opun oricaror schimbari in legea privind euthanasia, aflam de pe site-ul catholica.ro.

La 12 mai, Camera Lorzilor va dezbate legea pentru legalizarea sinuciderii asistate pentru pacientii aflati in stare terminala. Sustinatorul proiectului este lordul Joel Joffe. Modificarile sugerate marcheaza un nou pas in foarte orchestrata campanie de legalizare a eutanasiei si a sinuciderii asistate in Anglia si in Tara Galilor, se spune in comunicatul biroului de presa al Conferintei Episcopale. Arhiepiscopul Peter Smith, presedintele Departamentului episcopal pentru Responsabilitate Crestina si Cetatenie, i-a indemnat pe catolici sa mearga la parlamentarii pe care i-au votat si sa le spuna ca nu doresc aceasta lege. "Îi incurajam pe ct mai multi catolici posibil sa sprijine lucrarile Aliantei Care Not Killing in ce modalitati pot ei", a afirmat prelatul.

Pe lnga brosurile ce explica problemele in cauza si promoveaza Alianta, parohiile au primit 12 pagini de document cu materiale ce se sugereaza a fi folosite in parohii, pentru a-i ajuta pe credinciosi sa inteleaga misiunea Aliantei si gravitatea noilor propuneri legislative.
 

.

03 Aprilie 2006

Vizualizari: 1623

Voteaza:

Episcopii britanici impotriva legalizarii eutanasiei si a sinuciderii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE