Expozitia de fotografie - Oltenia de langa cer, la Bruxelles

Astazi, 30 martie, la sediul Parlamentului European din Bruxelles va avea loc vernisajul expozitei de fotografie intitulata „Oltenia de langa cer”, o prezentare in imagini foto a celor mai reprezentative manastiri si biserici de lemn din Oltenia. Manifestarea este organizata de Mitropolia Olteniei prin Fundatia „Cuvantul care zideste”, impreuna cu dl. Marian Jean Marinescu, vicepresedinte al Grupului Partidului Popular din Parlamentul European.

Expozitia este realizata de o echipa formata din Emil Banuti, artist fotograf, membru al Uniunii Artistilor Plastici si parintele Silviu Ciocsan, inspector eparhial, specialist in monumente istorice in cadrul Mitropoliei Olteniei. Amintim ca o manifestare similara a avut loc la inceputul acestui an, in Italia, unde au fost prezentate bisericile de lemn din judetul Gorj, in cadrul a doua expozitii de fotografie realizate de aceiasi autori, la Padova, intre 15 si 20 ianuarie si la Venetia, intre 21 ianuarie si 3 februarie.

Expozitia de fotografie “Oltenia de langa cer” are ca scop promovarea valorilor patrimoniale specifice zonei Olteniei, reprezentate prin manastirile si bisericile de lemn, adevarate repere de credinta crestin ortodoxa, de arhitectura si istorie romaneasca. De asemenea, pe langa promovarea valorilor de patrimoniu bisericesc, se doreste si tragerea unui semnal de alarma privind necesitatea urgentarii actiunilor de conservare si restaurare a acestora.

Sursa: m-ol.ro

.

30 Martie 2009

Vizualizari: 199

Voteaza:

Expozitia de fotografie - Oltenia de langa cer, la Bruxelles 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE