Expozitie de arta religioasa si restaurare la Muzeul de Arta din Craiova

Astazi, 11. 04.2009, de la ora 16.00, la Muzeul de Arta din Craiova va avea loc vernisajul unei expozitii de arta religioasa si restaurare, organizata de institutia-gazda in colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" din Bucuresti. Evenimentul va fi onorat de prezenta Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe din Oltenia, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit dr.

Irineu Popa.

Expozitia este organizata de Catedra de Arta Sacra din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" din Bucuresti. Infiintata in anul 1994, sub denumirea initiala de "Conservare si Restaurare a patrimoniului", in anul urmator, 1995, adaugandui-se „Pictura bisericeasca", Catedra de "Arta Sacra" are profesori de inalta tinuta academica, formandu-si o baza proprie de cercetare si creatie. In 2009 se implinesc 15 ani de rodnica activitate, catedra demonstrand prin numeroasele actiuni organizate in aceasta perioada valoarea certa a pregatirii de specialitate, promovarea unor tinere talente si, nu in ultimul rand, fidelitatea fata de traditia artei bisericesti romanesti.

Expunerea lucrarilor studentilor in capitala Olteniei - "Cetate a Baniei", zona plina de istorie oglindita in numeroasele monumente ecleziastice - se doreste un eveniment cultural si spiritual ce se adreseaza nu numai specialistilor, ci tuturor admiratorilor de arta bisericeasca, publicului larg iubitor de arta autentica, «pepiniera din randul careia dorim sa atragem tineri doritori de a patrunde in tainele icoanei ortodoxe, "fereastra spre cer", oglinda a frumusetii divine, reflectate genial pe fetele celor ce s-au eternizat in sfintenie», a spus Parintele prof. dr. Stefan Buchiu, Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" a Universitatii din Bucuresti.

Sursa: m-ol.ro

.

11 Aprilie 2009

Vizualizari: 246

Voteaza:

Expozitie de arta religioasa si restaurare la Muzeul de Arta din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE