Expozitie de fotografie dedicata protejarii mediului la Craiova

Luni, 22 februarie a.c., Fundatia mitropolitana de binefacere „Cuvantul care zideste”, in parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii, a organizat, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, o expozitie de fotografie in incinta Colegiului National „Elena Cuza” din Craiova. Manifestarea face parte din priectul ecologic „Copiii – protectori naturii” si urmareste promovarea respectului fata de natura in randul elevilor de la liceu si gimnaziu.

Parintele Ion Resceanu, directorul Fundatiei „Cuvantul care zideste”, a facut o scurta prezentare a proiectului si a scopului pe care acesta il urmareste: „Este un proiect finantat de Ambasada SUA si se desfasoara in parteneriat cu opt scoli din judetele Dolj si Gorj, avand ca scop cultivarea in randul tinerilor a dragostei fata de natura, dar mai ales a grijii fata de mediul inconjurator.

Urmarim sa realizam acest lucru prin intermediul aceste expozitii de fotografie itinerante, realizata de dl. artist plastic Emil Banuti si printr-un film documentar, realizat de dl. Marian Vulcanescu. Atat expozitia cat si filmul au un caracter educativ. Se vor organiza doua activitati de ecologizare pe valea Jiului in care vor fi antrenati elevi din scolile partenere. Expozitia de fotografie si filmul prezinta o lume extraordinar de frumoasa care este atat de aproape de noi si pe care o pretuim atat de putin. Sunt poze facute pe valea Jiului, de la Bucovat in jos, in aval, spre Dunare. In cadrul expozitiei mai sunt prezentate si cateva fotografii cu celelalte zone aflate in proiectul nostru pe care urmarim sa le cultivam si mai ales sa le protejam si anume: Cheile Sohodolului, Cheile Oltetului, la Manastirea Polovragi, la Manastirea Tismana si defileul Jiului la Lainici. Este de prisos sa amintim ca in fapt ne dorim o lume mai civilizata, o lume mai buna, mai curata, mai frumoasa. Responsabilitatea pentru toate aceste lucruri nu apartine unei structuri care se gaseste deasupra noastra, ci fiecaruia dintre noi care trebuie sa avem un raport civilizat cu natura”.

La aceasta activitate au fost prezenti peste 50 de elevi si profesori din cadrul liceului.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

25 Februarie 2010

Vizualizari: 576

Voteaza:

Expozitie de fotografie dedicata protejarii mediului la Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE