Gradinita din Plosca-Dolj, grav afectata de inundatiile de anul trecut, va fi sfintita

 

Astazi, 18 decembrie, incepand cu ora 10.00, IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei va oficia slujba de sfintire a Gradinitei din localitalea Plosca, judetul Dolj, care a fost distrusa de inundatiile din primavara anului 2006.

Plosca a fost una dintre localitatile din sudul judetului Dolj grav afectata de revarsarea apelor Dunarii, care au distrus sute de gospodarii, precum si cladirile unor institutii locale, printre care si cladirea gradinitei.

Fondurile necesare pentru renovarea gradinitei au fost asigurate in totalitate de Arhiepiscopia Craiovei, care a investit suma de 27 574 RON, si Organizatia Internationala pentru Caritate Crestin Ortodoxa (IOCC) care s-a alaturat acestei initiative, oferind suma de 5 000 de dolari.

Incepand de astazi, 18 decembrie, cei 25 de copii inscrisi la Gradinita din Plosca se vor putea bucura de o sala de clasa, un loc de joaca interior si altul exterior, dar si de o sala pentru servit masa, toate renovate si amenajate corespunzator.Precizam ca Arhiepiscopia Craiovei a continuat si in anul 2007, programul "Sprijin pentru cei in nevoie" prin care au fost sustinute familiile afectate de inundatiile de anul trecut. Astfel, au fost ajutate 300 de familii din localitatea Plosca - Dolj, cu materiale de constructii necesare repararii locuintelor avariate. De asemenea, in urma efectuarii anchetelor sociale, asistentii sociali din cadrul Sectorului Social al Arhiepiscopiei Craiovei au identificat un numar de patru familii aflate in imposibilitate de a acoperi cheltuielile legate de manopera lucrarilor de reparatii a propriilor locuinte, drept pentru care acestea au fost executate prin grija si cheltuiala Arhiepiscopiei Craiovei.


Suma cheltuita de Arhiepiscopia Craiovei in anul 2007 pentru sprijinirea persoanelor afectate de inundatiile din primavara anului trecut, se ridica la 438 879, 48 RON.

 

.

18 Decembrie 2007

Vizualizari: 782

Voteaza:

Gradinita din Plosca-Dolj, grav afectata de inundatiile de anul trecut, va fi sfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE