Ierarhii ortodocsi romani din Europa Occidentala si America se intalnesc la Nurnberg


Sediul din Nurnberg al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord va gazdui in perioada 8-15 mai a treia intalnire a ierarhilor ortodocsi romani din Europa Occidentala si America, informeaza Romanian Global News.

 

La acest eveniment eclesiastic-cultural vor participa IPS Serafim, Mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Germaniei, Europei Centrale si de Nord, IPS Iosif, Mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, IPS Nathaniel, Arhiepiscop al Episcopiei Ortodoxe Romane din America, IPS Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Romane in America si Canada, PS Sofian, Episcop vicar la Mitropolia Ortodoxa Romana a Germaniei, Europei Centrale si de Nord, PS Siluan, Episcop vicar la Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, PS Mark, Episcop vicar la Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, si PS Irineu, Episcop vicar la Episcopia Ortodoxa Romana din America, informeaza Capela ortodoxa romana „Sfantul Siluan Atonitul” din Munchen.

 

In cadrul acestei celei de-a treia intalniri se va face si un popas la Munchen, oras in care oaspetii vor sosi miercuri, 10 mai, si unde, la invitatia Facultatii de Teologie Ortodoxa din acest oras, vor lua parte la o conferinta cu tema „Dumnezeiasca Liturghie - temei al constiintei dogmatice si al comuniunii in Biserica”. Aceasta va fi sustinuta incepand cu ora 11:30, de catre P.S.

Siluan, Episcop vicar pentru Italia al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale. Conferinta va fi precedata de o intalnire cu profesorii si colaboratorii Institutului Teologic Ortodox, la orele 11.00, si urmata de o intalnire cu toti cei prezenti in Biblioteca Institutului de teologie ortodoxa (Ludwigstr. 29), la orele 12:45. In aceeasi zi de 10 mai se va oficia o vecernie ortodoxa in biserica catolica „St. Paul” din apropierea sediului episcopal, vecernie la care vor fi prezenti cei opt episcopi. La acest moment deosebit sunt invitati sa participe toti romanii ortodocsi din Munchen, in frunte cu preotii lor. Vecernia va incepe la orele 18:30, iar adresa bisericii unde se va desfasura slujba este St. Pauls-Platz 10, 80336 Munchen, in imediata vecinatate a statiei de metrou Theresienwiese, U4 si U5.

 

.

01 Mai 2006

Vizualizari: 1937

Voteaza:

Ierarhii ortodocsi romani din Europa Occidentala si America se intalnesc la Nurnberg 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE