In Europa Ocidentala si Meridionala au inceput inscrierile pentru tabara Tismana 2008


In Europa Ocidentala si Meridionala au inceput inscrierile pentru tabara "Tismana 2008"

 

Acest proiect se adreseaza in principal copiilor familiilor de romani din Europa Occidentala si Meridionala.

Dupa cum informeaza nepsis.org., "Tabara internationala de traditie si spiritualitate" este organizata in Romania, la Manastirea Tismana, cu binecuvantarea IPS Iosif, Mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe a Europei Occidentale si Meridionale in parteneriat cu Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni.

Proiectul vine in intampinarea necesitatii de a oferi copiilor romani din diaspora posbilitatea de a intra in contact cu traditiile si identitatea culturala, lingvistica si religioasa a parintilor lor, dar si de a trai timp de 2 saptamani in tara lor de origine.Tabara ofera copiilor posibilitatea sa desfasoare activitati intr-un spectru foarte larg. Sunt propuse diverse ateliere: atelier de icoane, atelier de linogravura, atelier de teatru, atelier de dans, de muzica, de limba romana etc. De asemenea, copiii vor descoperi frumusetile naturii prin vizitarea pesterilor si a imprejurimilor taberei, vor dobandi cunostinte despre traditiile romanesti si despre credinta stramoseasca prin intermediul catehezelor, al excursiilor si drumetiilor.

Dupa succesul taberelor de la Manastirea Tismana din 2006 si 2007, cateva zeci de copii, cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani, sunt asteptati sa participe si la tabara din 2008. Perioadele de desfasurare : 5-17 iulie si 19-31 iulie 2008.

.

04 Mai 2008

Vizualizari: 482

Voteaza:

In Europa Ocidentala si Meridionala au inceput inscrierile pentru tabara Tismana 2008 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE