Inca trei lacasuri de cult vor intregi salba bisericilor crestin ortodoxe din Mehedinti

 

Pe langa cele sapte noi biserici ale caror lucrari de constructie au fost demarate in aceasta vara, in prag de toamna, alte trei locasuri de cult vor intregi salba bisericilor din Mehedinti, transmite corespondentul AMOS News.

 

Asadar, pe langa bisericile de la Runcsor, Marga, Lunca Banului, Putinei, Negresti, Dudasul Schelei si Dedovita Noua, in perioada urmatoare vor fi fondate trei locasuri de cult, respectiv la Gura Motrului, Dumbrava de Sus si Cujmir.

 

Duminica, 17 septembrie, PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, va pune piatra de temelie pentru ridicarea unei noi biserici in localitatea Gura Motrului, protopoiatul Strehaia. Lucrarile de constructie la noul locas de cult, ce va purta hramul Sf. Epictet si Astion, vor incepe luni, 18 septembrie.

A deveni deja o traditie ca la turnarea fundatiei fiecarei noi biserici sa fie prezenti, pe langa PS Parinte Nicodim, protopopul, preotii si cantaretii din protopopiatul respectiv.

 

Noi pietre de temelie vor fi puse pe 19 septembrie la Dumbrava de Sus (protopopiatul Strehaia) - cu hramul Sf. Iuliu Veteranul, si pe 20 septembrie la Cujmir (protopopiatul Vinju Mare) - cu hramul Sf. Martiri Brancoveni.

 

.

17 Septembrie 2006

Vizualizari: 2221

Voteaza:

Inca trei lacasuri de cult vor intregi salba bisericilor crestin ortodoxe din Mehedinti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE