La Craiova se fac ultimile pregatiri pentru intronizarea noului Mitropolit al Olteniei


La Craiova se fac ultimile pregatiri pentru intronizarea noului Mitropolit al Olteniei

 
Duminica, 27 iulie 2008, la Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru" din Craiova va avea loc ceremonia de intronizare a Inaltpreasfintitului dr. Irineu Popa ca Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei. Pregatirile pentru acest eveniment important din viata Bisericii din Oltenia au intrat deja in linie dreapta. Referitor la programul zilei de duminica, parintele Razvan Tismonariu, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Craiovei, ne-a declarat:

"Conform randuielii si datinii Bisericii Ortodoxe Romane, intronizarea se va savarsi dupa oficierea slujbei Sfintei Liturghii care va incepe la ora 09.00 si va fi oficiata de un sobor de arhierei, membrii ai Sfantului Sinod, in frunte cu PF Parinte Patriarh Daniel.

Momentul intronizarii se va savarsi incepand din jurul orei 11.30, cand noul Mitropolit al Olteniei va primi insemnele specifice si va fi asezat, dupa randuiala canonica, in tronul mitropolitan al Mitropoliei Olteniei. La acest moment deosebit din viata bisericeasca a Olteniei, vor fi prezenti si reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, atat din judetul Dolj, cat si din judetul Gorj, deoarece Arhiepiscopia Craiovei are jurisdictie asupra acestor doua judete din Oltenia.

Inca de la primele ore ale diminetii va fi asezata pe platforma din fata Catedralei Mitropolitane, racla cu Sfintele Moaste, respectiv, moastele Sfantului Ierarh Nifon, ale Sfintilor Mucenici Serghie si Vah si ale Sfintei Mucenite Tatiana diaconita, asa incat, credinciosii prezenti duminica in parcul din jurul Catedralei Mitropolitane, pe tot parcursul slujbei Sfintei Liturghii, sa se poata inchina la Sfintele Moaste, odor de mare pret pentru locuitorii Cetatii Baniei."

.

24 Iulie 2008

Vizualizari: 384

Voteaza:

La Craiova se fac ultimile pregatiri pentru intronizarea noului Mitropolit al Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE