La Palatul Patriarhiei au loc lucrarile Comisiei de redactare a noului Statut al BOR

 

In perioada 9 - 11 mai a.c., la Palatul Patriarhal din Bucuresti au loc lucrarile Comisiei Speciale, infiintata prin hotararea Sfantului Sinod, in vederea redactarii noului Statut de Organizare si Functionare al Bisericii Ortodoxe Romane. Lucrarilor sedintei de lucru au fost deschise astazi, in prezenta Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist.

Comisia de lucru este alcatuita din raportorii Comisiilor Sinodale, reprezentantii Sinoadelor Mitropolitane (cadre didactice ale Facultatilor de Teologie) si din ostenitori ai Cancelariei Sfantului Sinod.

Amintim ca in conformitate cu prevederile Legii cultelor intrata de curand in vigoare, noul Statut de Organizare si Functionare al Bisericii Ortodoxe Romane, cat si al celorlalte culte religioase recunoscute in Romania, trebuie trimis spre recunoastere si autorizare forurilor abilitate ale Statului Roman, pana la data de 30 decembrie 2007. Pana atunci, prezentul proiect de statut, redactat de comisia special infiintata in acest scop, va fi supus spre analizare si aprobare Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Intrunirile de lucru ale comisiei sunt prezidate de IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, in calitate de presedinte al Comisiei Canonice a Sfantului Sinod al BOR.

 

.

08 Mai 2007

Vizualizari: 2026

Voteaza:

La Palatul Patriarhiei au loc lucrarile Comisiei de redactare a noului Statut al BOR 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE