Manastirea Tismana va gazdui al III-lea Congres National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Roamania


Manastirea Tismana va gazdui al III-lea Congres National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Roamania

Mitropolia Olteniei va fi gazda celui de-al III-lea Congres National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Romania, un eveniment cultural important ce va avea loc la Manastirea Tismana in perioada 10-13 noiembrie 2008.

Lucrarile Congresului se vor deschide luni, 10 noiembrie, ora 18.00, in prezenta Prea Fericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a Inalt Prea Sfintitului Parinte Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, a reprezentantilor Guvernului Romaniei, ai Ministerului Culturii si Cultelor si ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Intalnirea de anul acesta va avea ca tema "Sfanta Scriptura si Sfanta Liturghie, izvoare ale teologiei ortodoxe", marcand astfel anul 2008 ca an jubiliar al Sfintei Scripturi si al Sfintei Liturghii, si va reuni la masa de lucru decanii celor unsprezece Facultati de Teologie din tara si peste 60 de profesori universitari si reprezentanti ai invatamantului teologic universitar din Romania.O prioritate a lucrarilor Congresului Facultatilor de Teologie o constituie identificarea modalitatilor concrete de optimizare a activitatilor didactice universitare pentru a corespunde exigentelor misionare actuale ale Bisericii si reformelor structurale din invatamantul universitar. De asemenea, se vor analiza rezultatele implementarii hotararilor primelor doua Congrese Nationale si se vor stabili elementele unei noi strategii la nivelul planului de invatamant, al activitatilor de cercetare in domeniul teologiei.

"Teologia este comuniunea omului cu Dumnezeu si in acelasi timp este modalitatea de a cunoaste pe Dumnezeu. Aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis (Ioan 17, 3). Dar teologia este si stiinta a cunoasterii pentru ca ne indruma spre Hristos, Cel ce este Calea, Adevarul si Viata (Ioan 14, 6). Asadar, Congresul este o modalitate de comuniune ecleziala atat a profesorilor, cat si a studentilor si a tuturor celor care Il iubesc pe Dumnezeu. Unindu-ne in sanctuarul lui Dumnezeu si al Sfantului Nicodim la Tismana, avem constiinta prezentei lui Dumnezeu in lume si in viata noastra", ne-a precizat Inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit Irineu.
La finele lucrarilor se va emite un document final care va fi dat publicitatii.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei

Persoana de contact: preot Adrian Ivan, tel. 074562946

.

09 Noiembrie 2008

Vizualizari: 260

Voteaza:

Manastirea Tismana va gazdui al III-lea Congres National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Roamania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE