Manastirea Vodita isi sarbatoreste astazi hramul


Manastirea Vodita isi sarbatoreste astazi hramul

 
Manastirea Vodita este un important monument istoric si de arhitectura din Oltenia, fiind cea mai veche ctitorie voievodala atestata documentar. Aceasta se gaseste pe soseaua care leaga Drobeta Turnu Severin de Timisoara, la 5 km de Orsova, in fosta comuna Varciorova, din judetul Mehedinti.

Manastirea Vodita este o manastire de calugari intemeiata intre anii 1364-1370 de Sfantul Nicodim, pe cheltuiala voievodului Tarii Romanesti, Vlaicu-Voda. Manastirea a fost refacuta de Radu cel Mare in jurul anului 1500 si de Cornea Brailoiu in 1689, dar a cunoscut o perioada de decadere dupa razboiul austro-turc din 1718. Manastirea a fost reinfiintata in anul 1990, cand a fost inceputa restaurarea ctitoriei voievodale si a fost construit un corp de chilii pentru desfasurarea vietii de obste.



Astazi, 8 septembrie, de praznicul Nasterii Maicii Domnului, hramul manastirii, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata de catre PS Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei impreuna cu un ales sobor de preoti si diaconi.

 

.

08 Septembrie 2008

Vizualizari: 563

Voteaza:

Manastirea Vodita isi sarbatoreste astazi hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE