Membrii ASCOR Craiova organizeaza conferinte in licee pe perioada Postului Mare

Miercuri, 17 martie a.c., la initiativa membrilor Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi (ASCOR) din Craiova, cu binecuvantarea Inalt Preasfințitului Parinte dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, a fost organizata conferinta cu titlul „Relatia de cuplu in societatea de astazi”.

Activitatea a fost gazduita de Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova si l-a avut ca invitat pe domnul profesor Ionel Ungureanu, titularul catedrei de teologie si spiritualitate morala din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Craiova.

Adunati in sala de festivitati a liceului, peste 30 de tineri au ascultat prelegerea domnului profesor Ungureanu in care a fost subliniata latura spirituala a legaturii dintre barbat si femeie: „Conteaza foarte mult ce se petrece in interiorul unui tanar inainte de viata de familie si as vrea sa subliniez ca, pentru o reusita sigura, este nevoie de o viata in care sa predomine continutul spiritual, nu cel trupesc. Trebuie sa predomine aceste realitati interioare pe care, din pacate, omul nu le mai cauta. Pentru a duce o viata de familie corecta si curata este nevoie un primat al vietii sufletesti, iar acest lucru nu se poate realiza decat printr-o cautare permanenta a relatiei cu Dumnezeu care incepe inca din tinerete. Dumnezeu raspunde omului cand acesta Il cauta si cu cat Il cauta mai devreme, cu se gaseste mai repede adevaratul sprijin al vietii, unicul si cel mai mare. Deci, relatia cu Dumnezeu este vitala pentru relatia de cuplu. Al doilea lucru care ar veni sa completeze aceasta legatura familiala este cultivarea frumosului din cadrul relatiei dintre el si ea inca din perioada adolescentei. Trebuie cultivate relatiile, dar mai ales cele cu frumos spiritual in ele, cu grija de sufletul fiecaruia”.

La aceasta conferinta a participat si parintele Gheorghe Parva, inspector pe disciplina religie in cadrul Inspectoratului Judetean Dolj. In finalul intalnirii, liceenii au adresat mai multe intrebari legate de tema discutata si nu numai. Sirul conferintelor organizate de membrii ASCOR Craiova in licee va continua pe toata perioada Postului Mare.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

18 Martie 2010

Vizualizari: 243

Voteaza:

Membrii ASCOR Craiova organizeaza conferinte in licee pe perioada Postului Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE