Ortodocsii si catolicii, uniti in apararea mediului


Papa Benedict al XVI-lea a trimis un mesaj celui de-al VI-lea simpozion "Religia, stiinta si mediul", organizat de Patriarhul ecumenic Bartolomeu I, incurajandu-i in textul sau pe crestini sa colaboreze pentru protectia mediului inconjurator. Evenimentul amintit se desfasoara in regiunea nordica a Amazonului, in Manaus, Brazilia, tema in acest an fiind "Amazonul: izvor al vietii".

 

Exista "obiective practice si obiectivul supravietuirii omului, care pot si trebuie sa ii uneasca pe toti oamenii de buna voire". Referindu-se la sarcina protejarii mediului, Sfantul Parinte a amintit de angajamentul comun al catolicilor si ortodocsilor, "un exemplu al acelei colaborari" pe care ei trebuie "sa o caute cu constanta pentru a raspunde chemarii la a da marturie comuna".

 

Pentru aceasta "toti crestinii trebuie sa cultive deschiderea in spirit care este dictata de iubire si care isi are radacinile in credinta.

Astfel ei vor putea sa dea impreuna lumii o marturie credibila despre responsabilitatea pe care o avem privitor la protejarea Creatiei". Conform Radio Vatican, Patriarhul Bartolomeu a apreciat cuvintele Papei si i-a anuntat pe participantii la simpozion de vizita papala pe care o va primi in noiembrie. Participantii vor avea ocazia in aceste zile sa viziteze comunitatile locale, sa cunoasca realitatea de acolo si sa se intalneasca cu specialisti din regiune.

 

Simpozioanele anterioare s-au tinut in vapoare ce navigau pe Marea Egee (1995), Marea Neagra (1995), Adriatica (2002), Baltica (2003) si pe Dunare (1999). Organizator principal este organizatia non-guvernamentala "Religia, stiinta si mediul", tinand de Biserica Ortodoxa.

 

.

20 Iulie 2006

Vizualizari: 1810

Voteaza:

Ortodocsii si catolicii, uniti in apararea mediului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE