Pomenirea Sfintei Mucenite Tatiana, la Catedrala Sfantul Dumitru din Craiova


Pomenirea Sfintei Mucenite Tatiana, la Catedrala "Sfantul Dumitru" din Craiova

Cateva sute de credinciosi au participat duminica, 11 ianuarie, in ajunul praznicului Sfintei Mucenite Tatiana , diaconita, la procesiunea cu moastele Sfintei Mucenite Tatiana, diaconita, in jurul Catedralei Mitropolitane "Sfantul Dumitru" din Craiova. In cadrul procesiunii au avut loc cateva opriri pentru a fi inaltate rugaciuni catre bunul Dumnezeu si catre Sfanta Mucenita Tatiana, Ocrotitoarea acestui sfant lacas. Procesiunea a fost precedata de slujba Vecerniei unita cu Litia si Acatistul Sfintei Mucenite Tatiana, savarsite cu incepere de la ora 17.00 de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu PS Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Momentele liturgice dedicate Sfintei Mucenite Tatiana s-au incheiat astazi, 12 ianuarie, de praznicul Sfintei Mucenite Tatiana, la Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru" din Craiova, cu slujba Sfintei Liturghii oficiata de IPS Parinte Mitropolit dr.

Irineu Popa, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

"Sangele mucenicilor este samanta crestinismului, iar marturisirea lor este Credinta pe care ne-o transmite permanent Biserica noastra ", a spus IPS Parinte Mitropolit dr. Irineu, in cuvantul de invatatura rostit la finalul Sfintei Liturghii. "Sfanta Mucenita Tatiana l-a marturisit pe Mantuitorul Hristos intr-o lume nedreapta, departata de Dumnezeu, preocupata mai mult de grijile lumesti si ne-a aratat ca grija cea mai mare trebuie acordata mai intai pentru suflet. Cautati mai intai Imparatia Cerurilor si toate celelalte se vor adauga voua! zice Mantuitorul Hristos."

Referindu-se la cultul Sfintelor Moaste, IPS Irineu a subliniat faptul ca: "Sfintele Moaste sunt intotdeauna purtatoare de har, purtatoare de duh si sfintenie, pentru ca ele poarta in structura si esenta lor pe insusi Dumnezeu. Sfintele Moaste sunt temple ale Duhului Sfant, iar pe de alta parte sunt imagini ale Invierii noastre, caci ele nu se risipesc, nu se imprastie, nu se termina, ci sunt permanent vii, pentru ca Sfintii vii sunt intru Dumnezeu."

.

11 Ianuarie 2009

Vizualizari: 514

Voteaza:

Pomenirea Sfintei Mucenite Tatiana, la Catedrala Sfantul Dumitru din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE