Premiul Templeton pentru stiinta si religie, acordat unui preot polonez


Premiul Templeton pentru stiinta si religie, acordat unui preot polonez

Michal Heller, preot catolic polonez, a fost ales castigator al editiei 2008 a Premiului Templeton. Profesor la Facultatea de Filosofie a Academiei Pontificale de Teologie din Cracovia, Michal Heller, in varsta de 72 de ani, si-a dedicat mai bine de 40 de ani din viata cercetarii in domeniul cosmologiei si elaborarii unor teorii originale privitoare la originea si cauza universului. Desi si-a desfasurat cea mai mare parte a activitatii de cercetare in plina perioada a dictaturii comuniste, omul de stiinta polonez s-a impus in mediul academic occidental drept autor al unor conceptii provocatoare despre univers, teorii situate la intersectia dintre fizica si cosmologie, pe de o parte, si teologie si filosofie, pe de alta.

Initiat in anul 1973, premiul este acordat anual de catre Fundatia "John Templeton", fiind cel mai mare premiu in bani acordat persoanelor fizice: peste 1,6 milioane de dolari. Premiile Templeton sunt menite sa incurajeze acele cercetari stiintifice dedicate progresului spiritual al umanitatii.

Criteriile avute in vedere la selectionarea candidatilor sunt creativitatea, inovativitatea si eficienta puse in slujba unei mai bune comunicari intre stiinta si tehnologie, pe de o parte, si religie si dezvoltare spirituala, pe de alta.

 

.

13 Martie 2008

Vizualizari: 498

Voteaza:

Premiul Templeton pentru stiinta si religie, acordat unui preot polonez 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE