S-a incheiat faza judeteana a Festivalului de oratorie Sfantul Ioan Gura de Aur


Miercuri 17 mai 2006, incepand cu orele 10.00, in sala de festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei, s-a desfasurat faza semifinala (judeteana) a Festivalului oratoric “Sfantul Ioan Gura de Aur”. Actiunea este parte a unui proiect pilot pe care Arhiepiscopia Craiovei, prin fundatia “Cuvantul care zideste”, il deruleaza in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Organizatia Internationala de Caritate Crestin Ortodoxa - IOCC, din SUA. La concurs au participat elevi, reprezentand 15 licee din judetul Dolj, impartiti pe grupe de varsta: (juniori- clasele a 9-a si a 10-a ; seniori- clasele a 11-a si a 12-a).

 

S-au calificat in faza finala castigatorii locurilor 1 si 2 de la fiecare sectiune, astfel:

La sectiunea juniori, locul a fost castigat de Claudia Velici de la Liceul Teoretic "Constantin Brancoveanu" din Dabuleni, iar locul II de Alexandra Stanculescu de la Grupul Scolar "Traian Vuia" din Craiova.La sectiunea seniori, locul I a fost castigat de Ana Maria Stirboiu de la Grupul Scolar "Traian Vuia" din Craiova, iar locul II de Florea Diaconu de la Liceul Teoretic "Constantin Brancoveanu" din Dabuleni.

 

Faza finala (interjudeteana) a Festivalului de oratorie va reuni castigatorii fazelor judetene din Dolj si Mehedinti si se va desfasura in data de 25 mai, tot in sala de festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei.

 

Dupa cum ne-au declarat organizatorii, scopul acestui festival-concurs este sa ofere adolescentilor oportunitatea de a invata, scrie si vorbi despre credinta lor, promovand astfel implicarea lor activa in viata Bisericii. Festivalul oratoric “Sfantul Ioan Gura de Aur” a debutat in Romania in anul 2005 prin mijlocirea IOCC, el desfasurandu-se deja in SUA inca din anul 1983.

.

17 Mai 2006

Vizualizari: 1746

Voteaza:

S-a incheiat faza judeteana a Festivalului de oratorie Sfantul Ioan Gura de Aur 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE