Sesiune de informare pentru persoanele cu dizabilitati


Sesiune de informare pentru persoanele cu dizabilitati

La sfarsitul lunii august 2008, un numar de 36 de persoane cu dizabilitati fizice si neurologice, aflate in evidentele Asociatiei Vasiliada, organizatie nonguvernamentala aflata sub patronajul Mitropoliei Olteniei, au participat la prima sesiune de informare cu privire la problematica integrarii pe piata muncii.

Sesiunea a avut loc la sediul Casei de Cultura Traian Demetrescu din Craiova, si a fost organizata in cadrul proiectului finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE 2006 - Coeziune Economica si Sociala: Dezvoltarea Resurselor Umane, cu titlul Centrul de Informare si Consiliere pentru Persoanele cu dizabilitati "Sfanta Ecaterina", care se deruleaza in perioada 2 mai 2008 - 30 aprilie 2009.

Proiectul prevede, printre alte activitatti, si organizarea a 5 sesiuni de informare in randul persoanelor cu dizabilitati, cu privire la furnizarea de informatii privind piata muncii, structura locala a calificarilor, numarul si structura locurilor vacante, precum si conditiile pentru ocupare. In cadrul acestei prime sesiuni de informare, beneficiarii au primit o serie de informatii referitoare la redactarea unui CV si a unei Scrisori de intentie, necesare pentru completarea oricarui dosar de angajare, precum si cu privire la modul cel mai eficient de prezentare in fata angajatorului pentru sustinerea unui interviu.

Toate informatiile oferite persoanelor cu dizabilitati vor putea fi accesate, atat de acestea cat si de alte persoane interesate, si prin intermediul a 3 info-chioscuri stradale.

Acestea vor fi amplasate la sediul centrului "Sfanta Ecaterina", la sediul Asociatiei Vasiliada, precum si la sediul AJOFM Dolj.

Mentionam ca proiectul are ca scop promovarea incluziunii sociale prin masuri care sa sustina si sa vina in sprijinul politicilor de ocupare existente la nivel local si regional pentru persoanele cu dizabilitati, precum si infomarea si constientizarea angajatorilor cu privire la combaterea discriminarii si la facilitatile create de angajarea unei persoane cu dizabilitati.

Partenerii Asociatiei Vasiliada in implemetarea acestui proiect sunt Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj si Asociatia Patronatul Regional Oltenia.


Peroana de contact:
Pr. Adrian Stanulica - coordonator relatii publice
tel. 0251.
521.040

.

18 Septembrie 2008

Vizualizari: 503

Voteaza:

Sesiune de informare pentru persoanele cu dizabilitati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE