Sfinte moaste in biserica Sfantul Grigorie Teologul din Olanda


Biserica ortodoxa romana a parohiei "Sfantul Grigorie Teologul” din Olanda poseda Sfinte moaste de martiri din secolul al VII-lea dupa Hristos, informeaza Romanian Global News.

 

Mai exact, biserica parohiala are in posesia ei, fragmente (particele) din Sfinte moaste ale monahilor ucisi pentru credinta crestina de catre persi, in anul 614, chiar in biserica de pe Muntele Maslinilor, din apropierea Ierusalimului. Sfintele moaste ale martirilor din 614 se afla depuse, in prezent, in biserica Manastirii Katamonas din Ierusalim. Iar de acolo, de la Manastirea Katamonas, au fost aduse particele din Sfintele moaste ale acelor martiri in biserica parohiei „Sfantul Grigorie Teologul” din Olanda, in anul 2005, prin demersurile intreprinse de enoriasa Patricia Radu.

 

Din initiativa preotului paroh a fost comandata o masa (postament), din lemn masiv de stejar, sculptat in Maramures, in care a fost incastrat relicvariul cu Sfintele moaste primite.

Parohia "Sfantul Grigorie Teologul" din Olanda este, din cate cunoastem, unica din toata diaspora ortodoxa romana europeana - cel putin - care s-a invrednicit sa aiba Sfintele sale moaste, fapt pentru care enoriasii si preotul fondator si paroh al acesteia sunt bucurosi si aduc Slava si multumire Domnului.

 

„Fie ca Sfintii martiri, din ale caror Sfinte moaste are si biserica parohiei "Sfantul Grigorie Teologul" din Olanda, sa intareasca credinta crestina ortodoxa a enoriasilor ei, precum si a acelor care, in trecere, ii vor cinsti in aceasta”, a declarat pentru pentru Romanian Global News, preot paroh prof. dr. Ioan Dura, protopopul Olandei si Belgiei flamande (Flandra)).

 

.

29 Martie 2006

Vizualizari: 2760

Voteaza:

Sfinte moaste in biserica Sfantul Grigorie Teologul din Olanda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE