Simpozion de Religie la Liceul Teologic Sfantul Nicodim din Targul Jiu

Astazi, 12 mai 2009, incepand cu orele 14.00, la Liceul Teologic „Sf. Nicodim din Tg. Jiu, are loc Simpozionul de Religie cu tema "Sfantul Vasile cel Mare - aratatorul celor ceresti", organizat cu concursul Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, al profesorilor si elevilor Liceului Teologic din Tg. Jiu.

Evenimentul se desfasoara cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Dr. Irineu si se inscrie in randul manifestarilor dedicate anului comemorativ-omagial al Sfantului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei (+ 379) si al celorlalti sfinti capadocieni.

La Simpozion vor participa cu lucrari profesori si elevi de la seminariile si liceele teologice si teoretice din judetele oltene.

Organizatorii au avut ca obiective: cunoasterea vietii si activitatii parintilor capadocieni, indeosebi a Sfantului Vasile cel Mare, a contributiei lor la cristalizarea invataturii de credinta, propensarea modelului crestin de educatie in spatiul valoric actual dupa exemplul parintilor Bisericii, filantropia crestina dupa invatatura Sfantului Vasile cel Mare in contextul noilor tendinte de abordare a relatiilor interumane.

Participantii vor primi premii si diplome de participare, iar lucrarile vor fi reunite intr-un volum dedicat evenimentului.

Manifestarea survine la scurt timp dupa Conferinta tinerilor crestini ortodocsi organizata de Mitropolia Olteniei la Tismana in perioada 1-3 mai si contribuie in egala masura la precizarea rolului Bisericii in garantarea calitatii actului educativ crestin si la vitalizarea rolului tinerilor in viata Bisericii.
Arhiepiscopia Craiovei va fi reprezentata la acest eveniment de Pr. dr. Claudiu Porneala, consilier cultural.

Sursa: m-ol.ro

12 Mai 2009

Vizualizari: 381

Voteaza:

Simpozion de Religie la Liceul Teologic Sfantul Nicodim din Targul Jiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE